EU izbori: HDZ-ovci parkirali kombi na mjestu za osobe s invaliditetom

Radiosarajevo.ba
EU izbori: HDZ-ovci parkirali kombi na mjestu za osobe s invaliditetom
Foto: Ivica Galović / Pixsell / Kombi HDZ-a

Tokom nedjeljne (12. maj) posjete Varaždinskoj županiji u sklopu predizborne kampanje za Parlament Europske unije, kandidati Hrvatske demokratske zajednice su putovali s kombijem koji su parkirali na mjestu namijenjenom za osobe s invaliditetom.

Kombijem su putovali kandidati Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Goran Pauk, Nikolina Brnjac i Domagoj Maroević, piše tportal.

Ovaj postupak je preko svoje Facebook profila osudio predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Damir Habijan poručivši:

"Prije tri mjeseca Hrvatska demokratska zajednica Grada Varaždina je pokrenula inicijativu Želiš se mijenjati za mjesto, s ciljem da se upozori na zlouporabu parkiranja na mjesta za osobe s invaliditetom, kao i podizanje svijesti kod građana prilikom parkiranja na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom. Smatram da upravo mi trebamo biti primjer. Očekujem da komunalno redarstvo kazni prekršitelja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije