Eksplozija u Zagrebu, ima povrijeđenih

0
Eksplozija u Zagrebu, ima povrijeđenih
Foto: Vecernji.hr / Lanište eksplozija

Iza stanara zagrebačkog Laništa besana je noć nakon što je naseljem pod okriljem noći odjeknula snažna eksplozija.

Jedna ženska osoba je, naime, ozlijeđena u eksploziji koja se dogodila oko 2.25 sati u stambenoj zgradi na zagrebačkom Laništu. Prema prvim informacijama, eksplozija na 3. aspratu zgrade u Ulici Lanište oštetila je desetak ulaznih vrata stanova, dok je jedan stan razoren, piše Jutarnji list.

Iz PU zagrebačke kažu kako je osoba prevezena u bolnicu, dok su policija i sve nadležne službe na mjestu događaja i rade uviđaj.

A posla je puno, pa čak i za statičare zgrade s obzirom da je detonacija, najvjerojatnije eksplozivne naprave, narušila statiku zgrade.

Kako doznajemo, popucale su i instalacije, voda iz cijevi slijevala se po stanovima, a najviše su od eksplozije uništeni jedan stan te lift, ali još nije poznato je li u tom stanu žena zadobila povrede glave ili se u trenutku eksplozije nalazila u neposrednoj blizini.

Osim policije i Hitne pomoći, na mjesto intervencije pozvani su i zagrebački vatrogasci koje je po dolasku na poprište užasa dočekalo stubište puno dima te prestravljeni stanari koji su spas odmah nakon detonacije potražili izvan stanova.

"Iskočili smo iz kreveta kad je grunulo. Mislili smo prvo da se netko razuzdao slaveći pobjedu ili negodujući zbog gubitka izbora. Kroz prozor sam pogledala i vidjela na zgradi preko puta kako izlazi dim, nastao je mrak, pojedini ljudi počeli su istrčavati iz stubišta na ulicu. Prvo što vam padne na pamet jest da je plinska boca ili instalacije. No koliko se može čuti, čini se da je ipak stvar puno ozbiljnija i da je u pitanju kazneno djelo", kaže jedna stanarka Laništa.

Druga susjeda osvrće se na činjenicu kako je vrlo brzo nakon eksplozije na mjesto događaja uz policiju i Hitnu stiglo na desetke vatrogasaca.

"Svi su pokušavali primiriti stanare sve dok se i sami ne uvjere postoji li i dalje opasnost za ljudske živote i ima li još ozlijeđenih. Hitna pomoć odvela je ženu koja je, koliko sam uspjela vidjeti, imala krvavu glavu. Kvart nam je postao leglo kriminala. I svako malo dođemo u fokus kad policija ovdje uhvati nekoga koga istražuju jer su zgrade nove, stanova je jako puno koji se iznajmljuju i teže se pojedincima ulazi u trag",  mišljenja je druga susjeda, koja je također čula da je eksplozija posljedica aktiviranja neke eksplozivne naprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije