Dvije Sarajke predstavljale se kao proročice i krale po Budvi

Radiosarajevo.ba
Dvije Sarajke predstavljale se kao proročice i krale po Budvi
/ Budva; Foto: Montenegrotravel
Budvanska policija uhapsila je preksinoć Sarajke Nadiju Omerović (27) i Andželinu Seferović (18), koje se sumnjiče da su prije nekoliko dana opljačkale Budvanku S.B. i iz njene kuće odnijele 800 eura, javljaju crnogorski mediji

"Njih dvije su se predstavljale kao proročice i tako turistima, ali i mještanima uzimale novac, gatajući im gledajući u karte ili u dlan. Veoma su vješte u manipulacijama. Nadia se predstavljala kao vidovnjakinja i brzo je uspijevala opčiniti klijente, govoreći im ono što žele čuti, dok je Andželina za to vrijeme pokušavala da ih opljačka", rekao je neimenovani izvor iz policije za podgoričke Vijesti.me.  

Kazao je da im je uigrana taktika pošla za rukom, kada ih je u kuću pustila Budvanka kojoj su ponudile usluge.

"Čim su prešle prag, počele su sa svojom igrom. Nadia je otvorila karte i Budvanki pričala šta je u budućnosti očekuje, dok je Andželina  vrebala trenutak nepažnje očarane domaćice… Dok je  Budvanka netremice slušala šta joj gatara priča, Andželina je uspjela otvoriti ladicu u dnevnoj sobi, gdje je našla 800 eura. Spakovala je pozamašnu svotu novca u torbu i dala znak kolegici da je posao obavila. Nadia je ubrzo završila sa gatanjem i njih dvije su otišle iz kuće", rekao je izvor Vijesti.

Nesretna žena je tek nakon nekoliko sati shvatila da joj je ukraden novac i pozvala policiju. Nedaleko od Staroga grada pronašli su osumnjičene i tu ih uhapsili. 

Državljanke Bosne i Hercegovine  zatim su privedene zamjenici osnovnog državnog tužioca u Kotoru, koja im je na teret stavila krivično djelo –  krađa.

Budvanski policajci u nekoliko navrata apelirali su na građane da u kuće ne primaju navodne proročice, gatare, ali ni ljude koji se tvrde da su članovi porodice nekog teško oboljelog, kome treba novac za liječenje…

Tada su sapoćili da među njima ima mnogo prevaranata, koji čekaju priliku da nešto ukradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije