Na Ilidži napadnut maloljetni Kuvajćanin

Fena
Na Ilidži napadnut maloljetni Kuvajćanin
U izvještaju iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo navodi se da se jučer na Ilidži desilo razbojništvo nad maloljetnim Kuvajćaninom.

 Državljanin Kuvajta H.M., privremeno nastanjen na lIidži, jučer je u 22.00 sata Četvrtoj PU - PS llidža prijavio da su tog dana oko 21.30 sati, na pješačkom mostu rijeke Željeznice u naselju Centar - llidža, općina llidža, nad njegovim djetetom H.M., dvije nepoznate osobe uz upotrebu fizičke snage izvršile krivično djelo razbojništvo, kada su ukrale mobilni telefon. 

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a  policijski službenici rade na identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Ostale informacije iz izvještaja MUP-a KS-a

Policijski službenici Druge Policijske ustanove (PU) - Policijska stanica (PS) Novo Sarajevo jučer su u 03.00 sata uhapsili B.A. (1977) iz Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.A. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS).

Istog dana, u 15.30 sati, nakon kriminalističke obrade B.A. je otpušten iz službenih prostorija.

Također, policijski službenici Prve PU - PS Centar jučer su u 12.00 sati uhapsili O.V. (1998) iz Sarajeva, na osnovu raspisane potrage Kantonalnog tužilaštva KS do 11. augusta.

O ovome je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.V. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Na Butmirskoj cesti povrijeđen biciklista

Jučer se oko 17.20 sati na kolovozu ulice Butmirska cesta i prilazni put za Termalnu rivijeru, općina llidža, dogodila saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom je došlo do sudara bicikla marke „TREK" 6300, kojim je upravljao biciklista Ć.A. (1985) iz Sarajeva i putničkog vozila marke VW pasat, registarskih oznaka M89-O-902, kojim je upravljao vlasnik vozila S.H. (1981) iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi biciklista je zadobio teške tjelesne povrede, ukazana mu je liječnička pomoć, nakon čega je otpušten na kućno liječenje.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a uviđaj su izvršili policijski službenici MUP-a KS.

 

Saobraćajci izdali 393 prekršajna naloga

Tokom prethodnog dana, službenici policije MUP-a KS su, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili 393 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 17 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 26 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dva vozača bez položenog vozačkog ispita, pet osoba prije sticanja prava na upravljanje vozilom, sedam vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, a četiri vozila su bila isključena jer nisu bila registrirana, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije