Dvadeset migranata opkolilo mladića: Izboli ga i tukli ga motkom do smrti

Radiosarajevo.ba
Dvadeset migranata opkolilo mladića: Izboli ga i tukli ga motkom do smrti
Masovna tuča dogodila se danas na Zelenom vencu u Beogradu, kada je velika grupa migranata napala jednog 26-godišnjeg državljanina Afganistana, inicijala, S. G., koji je vrlo brzo preminuo na Urgentnom centru zbog zadobijenih povreda.

Kako javlja srbijanski Blic, tuča je najvjerovatnije izbila ispred restorana McDonalds na Zelenom vencu, a prolaznici su oko 15 sati primijetili jednog povrijeđenog stranog državljanina, da bi se zatim se tuča nastavila na uglu Reljine i ulice Kraljice Natalije, gdje je, čini se, preminuli zadobio smrtonosne povrede.

Očevici ovog incidenta u Beogradu svjedoče kako je najmanje dvadesetak migranata dotrčalo sa svih strana, a zatim su noževima izboli mladića kojeg su prethodno opkolili.

„Dotrčali su iz pravca Terazija, Zelenog venca, pijace, sa izvađenim noževima i motkom sa ekserima, opkolili i krenuli da ga mlate. Motka je pukla koliko su ga jako udarali, a neko ga je u tom haosu verovatno izbo“, kazao je taksista Vladimir Žuić, očevidac drame koja se dogodila u centru Beograda.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, nakon tuče uhapšeno je pet osoba, a na licu mesta ostalo je ćebe i štap sa kojim su se tukli. Pretresom su kod uhapšenih nađeni noževi, a i dalje se radi intenzivno na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije