Đukanović Zakon o slobodi vjeroispovijesti vratio na ponovno odlučivanje

1
Radiosarajevo.ba
Đukanović Zakon o slobodi vjeroispovijesti vratio na ponovno odlučivanje
Foto: EPA-EFE / Milo Đukanović / Arhiva

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donijela Skupština na sjednici 29. decembra, među kojima su i izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Đukanović se pozvao na član 94. stav 1. Ustava.

Đukanović je, navodeći razloge za odluku, podsjetio da je shodno članu 90, stav 3. Poslovnika Skupštine propisano: "Kvorum se utvrđuje primjenom elektronskog sistema za glasanje, na način što je svaki poslanik dužan da se lično identifikuje (prijavi) ubacivanjem identifikacione kartice u poslanički pult na svom sjedištu ili na osnovu evidencije generalnog sekretara Skupštine''.

"Stoga je otvoreno pitanje da li je prilikom početka predmetne sjednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, a samim tim i pitanje demokratskog legitimiteta, kao i usaglašenosti usvojenih zakona sa Ustavom Crne Gore i važećim pravnim propisima", naveo je Đukanović u dokumentu upućenom predsjedniku parlamenta Aleksi Bečiću.

Istovremeno je naveo da je "otvoreno pravno pitanje" konstatovanja prestanka mandata poslaniku Filipu Adžiću i potvrđivanja mandata Suade Zoronjić, prenosi vijesti.me.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije