Đukanović: Islamska zajednica i muslimani su dio uspjeha naše zajedničke Crne Gore

Radiosarajevo.ba
Đukanović: Islamska zajednica i muslimani su dio uspjeha naše zajedničke Crne Gore

Islamska zajednica i pripadnici islamske vjeroispovijesti sastavni su dio svih uspjeha i planova za budućnost naše zajedničke Crne Gore, saopćio je danas crnogorski predsjednik Milo Đukanović, čestitajući veliki praznik Ramazanski bajram.

Kako je saopćeno iz kabineta predsjednika, Đukanović je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti poželio dobro zdravlje, napredak i ličnu i porodičnu sreću.

Poručio je da saosjećanje, umjerenost, ljubav, uvažavanje i čovjekoljublje, kao temeljne vrijednosti Islama, imaju posebno značenje u predstojećim blagim danima koje ove godine obilježavamo u smiraj najveće zdravstvene krize u savremenoj istoriji čovječanstva.

"Te vrijednosti, kao sastavni dio multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti, koje prožimaju državno biće Crne Gore, dodatna su inspiracija za brže prevazilaženje posljedica pandemije združenim naporima. Ponosni smo kako je Crna Gora odgovorila na ove nove izazove, u kojima je došao do izražaja puni smisao zajedništva, što je snažan podsticaj za nastavak reformi, jačanje institucija i izgradnju moderne države, koja je uvažena članica NATO i regionalni lider u pregovaračkom procesu sa EU", naveo je predsjednik Đukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije