Dubrovnik: Bolnica četiri dana nije javila porodici za smrt njihovog člana

3
Radiosarajevo.ba
Dubrovnik: Bolnica četiri dana nije javila porodici za smrt njihovog člana
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Porodici iz Dubrovnika četiri dana nije znala da je preminuo član njihove porodice jer su im iz tamošnje bolnice – zaboravili javiti.

Cijelu priču porodice u javnost je iznijela snaha preminulog rekavši kako je njen svekar primljen u bolnicu 2. januara.

"Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će je, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom 11. siječnja. Kad je nazvala tri dana kasnije i pitala za stanje njezinog supruga, liječnik joj je reako: ‘Kako vi ne znate?’. Ona je pitala: ‘A što ne znam?’ Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja", kazala je snaha pokojnika za Dnevnik.hr.

Dodala je kako im je rečeno da dođu po stvari preminulog što su i učinili dan kasnije, no glavna sestra rekla im je da je stvari bacila. Tvrdi da je na otpusnom pismu 15. januar.

"Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva. Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno. Svekrov liječnik dr. Čerimagić je nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao kao da oprostimo, te da je liječnica koja je taj dan bila dežurna imala puno posla", ispričala je žena za Dnevnik.hr rekavši da je o svemu obavijestila i Ministarstvo zdravstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije