Hrvatska / Oglasila se i policija: Turska zastava izazvala buru u Dubrovniku

15. 10. 2020. u 15:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Turska zastava ispred hotela Rixos u Dubrovniku izazvala je dosta rasprava u ovom gradu. Podsjetimo, nekadašnji hotel Libertas kupila je Rixos Hotels Group čiji je vlasnik turski biznismen Fettah Tamince. Nakon što je ispred hotela u Dubrovniku, uz hrvatsku i zastavu EU, istaknuta i turska zastava, oštro je reagirao predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnik i potpredsjednik dubrovačkog HDZ-a Marko Potrebica.

"Ispred hotela Libertas, koji to više nije, vijori se turska zastava. U Hrvatskoj se prema Zakonu, može izvjesiti zastava druge, matične države samo na konzulat ili ambasadu. Pošto hotel Rixos nije ambasada, a niti konzulat, onda držim kako je neprimjereno da usred Dubrovnika visi turska zastava! Isto tako bi reagirao da se radi o američkoj ili talijanskoj. Prema tome, molio bih da po tom pitanju nešto uradi naše komunalno redarstvo, kazao je Marko Potrebica na sjednici Gradskog vijeća Dubrovnika.

Novinari portala Dubrovnik insider poslali su upit Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj od koje su dobili odgovor:

"Vezano za dostavljeni upit obavještavamo Vas da u konkretnom slučaju Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska nije postupala po obavijesti komunalnog društva Grada Dubrovnika, a radi se o prekršaju iz čl. 26. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira gdje policija postupa po službenoj dužnosti. Nakon utvrđivanja prekršaja Policijska postaja Dubrovnik je pravnoj osobi, hotelu 'Rixos Premium Dubrovnik' sukladno Prekršajnom zakonu izdala pisanu naredbu s danom obvezom i rokom za ispunjenje obveze, koja je potom i ispunjena, te je ova Policijska uprava 12. oktobra 2020. godine Rješenjem odobrila isticanje zastave treće zemlje – Republike Turske uz zastavu RH i EU ispred navedenog hotela", objasnili su iz PU Dubrovačko-neretvanske.

Oglasio se i čelnik HDZ-ovog koalicijskog partnera DUSTRA-e Željko Raguž koji je istakao da nema ništa sporno u isticanju turske zastave jer je "Dubrovnik otvoreni grad" i da se bespotrebno dižu tenzije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)