Dubrovčanin šokiran koliko mu je taksista naplatio za kratku vožnju po gradu

Radiosarajevo.ba
Dubrovčanin šokiran koliko mu je taksista naplatio za kratku vožnju po gradu
Foto: Dubrovački vjesnik / Paprene cijene taksija u Dubrovniku

Sa stajališta na Pločama do Valamara, tačnije do Babinog Kuka, pišu hrvatski mediji, Dubrovčanin Maro Bijač uslugu taksi prijevoza platio je 202 kune (53,50 KM) prema izdanom računu, odnosno 220 kuna (58 KM) s napojnicom.

Na pitanje vozaču kako je to uopće moguće za tako kratku relaciju, taksist mu je samo ponavljao - 'tako mi je rekao gazda'.

"Rekao sam mu, e pa kad ti je gazda tako rekao, sad ću sve slikati i prijaviti" - priča Bijač i sam ne vjerujući koliko ga je koštala vožnja na kratkoj gradskoj relaciji, piše Dubrovački.hr.

Na fotografijama koje je Bijač ustupio medijima vidi se i službena registracija taksi firme Zaton Veliki j.d.o.o., registracijska oznaka automobila, aplikacija taksimetra i izdani račun.

Paprene cijene taksija u Dubrovniku - undefined

Foto: Dubrovački vjesnik : Paprene cijene taksija u Dubrovniku

Kome prijaviti? Ne zna se. Ne zna ni sam Bijač. Sve je 'po PS-u'. Liberalizacija taksi tržišta dozvoljava izračun, očito, kako je kome volja, pa je tako na izdanome računu jedini iznos naveden onaj od 200 kuna (53 KM). Bez kilometraže, bez cijene po kilometru. Bijač očito nije dobio ni popust za domaće, piše Dubrovački, ali mu nije ni platio samo 202 kune, nego 220. Pošteno, s bakšišem.

"Zamisli da sam se vozio do aerodroma, onaj račun nad kojim su se zgražali u Zadru od 700 kuna (185,50 KM) bi bio smiješan, mene bi to s ovim taksijem očito došlo dvije tisuće kuna (530 KM)", još u čudu govori Bijač. Oko toga kome prijaviti ovakav slučaj nema pravog odgovora, zbog čega je odlučio sve objaviti na portalu Dubrovačkog vjesnika.

Čelnici dubrovačkih taksija samo odmahuju glavom na ovaj slučaj tvrdeći da je zbog liberalizacije na snazi kriminal kojemu je teško stati u kraj. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije