Dubrovčani u šoku: Poznati detalji stravične porodične drame

Radiosarajevo.ba
Dubrovčani u šoku: Poznati detalji stravične porodične drame
Foto: Screenshot / Dubrovnik

Nakon što je sinoć prije ponoći policija dobila dojavu, veliki broj policajaca okupirao Gruž.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jutros su saopćili da je došlo do pucnjave u porodičnoj kući kada je 37-godišnjak iz vatrenog oružja pucao u 68-godišnjaka i 67-godišnjakinju. Oni su zadobili teške tjelesne povrede i trenutno se nalaze na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, riječ je o muškoj osobi za koju se sumnja da je ranila svoje roditelje koji su u teškom stanju i bore se za život.

Uhapšen je tokom noći i trenutno se nalazi u prostorijama policije na kriminalističkoj obradi.

Policija ga je pronašla u drugom objektu, u kojem se skrivao.

Dubrovački vjesnik piše kako su ranjeni muškarac i žena vlasnici jedne turističke agencije.

Liječnik je otkrio kako je sin pucao majci u glavu, a ocu u srce.

''Žena je s prostrijelom glave, a muškarac ustrijeljen u vrat s ozljedom kralježne moždine. Žena je u dubokoj komi i tu prognoza nije baš najbolja, nije često da se netko oporavi nakon takve ozljede. Muškarac je pri svijesti, ali mu je oduzet donji ekstremitet'', otkrio je za Novu TV neurohirurg Velimir Lupert iz Opće bolnice Dubrovnik.

Dubrovčani su u šoku.

'Ne znam točno što se dogodilo, dogodilo se u mom susjedstvu. Porazno. Čula sam dosta sirena, svih vrsta, nisam znala što se dogodilo, ali jutros sam čula'', ispričala je Dubrovčanka Marija.

''Dvadeset godina, koliko živim ovdje, nikada nije bilo ubojstava i sad u zadnjih godinu dana dva'', rekao je stanovnik Dorijan.

''Pogotovo kad dijete napada roditelje svoje. To je strašno, strašno za čuti, a za doživjeti - ne daj Bože nikome, ni najgorem neprijatelju'', kazao je Dubrovčanin Ivo.

Policija nastavlja s kriminalističkom istragom. Muškarca se tereti za teško ubistvo u pokušaju, a što je dovelo do ovog stravičnog čina, još nije poznato. Neslužbene informacije kažu da muškarac nije bio kažnjavan niti je bilo prijava porodičnog nasilja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije