Dramatične informacije iz Slovenije: Četiri osobe se vode kao nestale

0
Radiosarajevo.ba
Dramatične informacije iz Slovenije: Četiri osobe se vode kao nestale
Foto: Facebook / Utrip Vaše Občine / Nad gradom se nadvio gusti, crni dim

U snažnoj eksploziji u hemijskoj fabrici Melamin u Kočevju povrijeđeno je više od 20 osoba, pet teže, dok se četiri osobe vode kao nestale.

Slovenski mediji javljaju da se nad gradom nadvio gusti, crni dim. Policija građanima savjetuje da zatvore prozore i ne izlaze van. KBC Ljubljana aktivirao je plan za masovne nesreće.

Uprava civilne zaštite oglasila se nakon eksplozije u Sloveniji. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Operativni centar civilne zaštite zaprimio je informaciju od Uprave za zaštitu i spašavanje Slovenije kako je danas u 8.39 sati došlo do eksplozije u hemijskoj fabrici "Melamin" u Kočevju, koja je oko 30 kilometara udaljena od hrvatske granice.

Prema prvim podacima povrijeđeno je više od 20 ljudi. Ekološki laboratorij Slovenije proveo je mjerenje opasnih materija te je utvrđeno kako nema opasnosti od širenja štetnih materija. Građanima, u blizini fabrike, u radijusu 500 metara, preventivno je preporučeno da ne izlaze i zatvore prozore.

Melamin je hemijska fabrika koja radi sa smolama za papir, građevinarstvo, drvo, gumu i industriju lakova, impregnirajući ukrasni papir za industriju namještaja i impregnirajuće materijale za proizvodnju obuće.

Za građane Republike Hrvatske ne postoji opasnost od posljedica eksplozije koja se dogodila u Sloveniji, poručuju iz Uprave civilne zaštite, prenosi Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije