Drama u Subotici: Na dječijem igralištu pojavio se piton, dedica se 'borio' s njim

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Subotici: Na dječijem igralištu pojavio se piton, dedica se 'borio' s njim
Foto: Blic.rs / Heroj Nenad Vučković uspio je skloniti zmiju od djece

Prava drama se odigrala jučer na terenima FK Elektrovojvodina u Subotici kada se pojavila ogromna zmija, i to ni manje, ni više, nego loptasti piton.

Iako je epilog priče sretan i niko nije povrijeđen, među prisutnima je zavladala nevjerica, strah, panika, jer je riječ o velikoj zmiji koja može da opasno ugrozi čovjeka.

U tom trenutku na terenu i u blizini je bilo oko stotinu djece, njihovi roditelji, bake i deke, a među njima i heroj ovog incidenta Nenad Vučković. Za Blic kaže da je upravo došao iz Policijske uprave u Subotici gdje je dao izjavu.

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

"Vodio sam unuka koji ima šest godina na trening, na 'Sjever'. Bilo je sigurno oko 100 djece, više generacija, od 6, 8, 10, 12 godina, pun teren djece i još i mi odrasli. Sjedio sam na tribinama i posmatrao unuka da bi vidio njegove prve poteze u fudbalu. Iza leđa čujem razgovor, kaže čovjek 'Ljudi, da li ste vidjeli kolika zmija'. Okrenuo sam se i vidio je na stazi, na betonu. Pogledam je i vidim da je piton. Da li je moguće?! Razbježale se žene po tribinama, ostali gledaju i snimaju. Prišao sam mu, a on ide na mene", priča Nenad Vučković, te nastavlja:

"Prišao sam mu iza 'leđa, uhvatio ga za rep i povukao. Čim sam ga povukao - bio je jako težak, dug je metar i po sigurno, a jak kao bik - okrenuo se prema meni, podigao glavu i u krug se zamotao oko mene. Samo sam gledao kako da ga uhvatim, a da ga ne povrijedim. Možda je nečiji mezimac, otkud znam."

Oprez, sezona je počela: Zmija se "ušunjala" u automobil, intervenirali mostarski vatrogasci

Oprez, sezona je počela: Zmija se "ušunjala" u automobil, intervenirali mostarski vatrogasci

U jednom trenutku je ugledao kolica za poslugu, dogurao ih je i pomislio da bi bilo dobro da ga poklopi velikim kolicima. Lijevom rukom ga je držao za rep, i borio se s njim.

"Prsti nisu mogli da mi izdrže koliko je jak. Jedan momak mi je pomogao i jedna žena je donijela pletenu tašnu. Ispraznili su smeće i doneli su stara vrata od dasaka. Rekao sam im kada ga ubacim u tašnu da ga poklope time. Prvo sam ga uhvatio za glavu, onda je bio moj, i stavio sam ga u torbu. Trajalo je to, mučili smo se bar pola sata. Bio je u korpi za smeće, poklopljen i sačekali smo policiju", kaže Vučković.

Zajedno s policijom došli su i Zoološkog vrta i životinja je smještena u Prihvatilište za životinje na Paliću.

"Rekao sam policiji, a sada kažem i vama, jedina nagrada za mene bi bila da se toj djeci urede tereni, da se pokosi, i sve sredi. Jedino želim da im se osiguraju uslovi da mogu da treniraju na miru i u dobrim uslovima", poručuje Nenad Vučković.

Na pitanje kako se usudio da se uhvati u koštac sa pitonom, kaže da nijednog trenutka nije osjetio strah: "Samo sam mislio da ne povrijedim zmiju i da se sve dobro završi. Ne daj bože da je naišla zmija na dijete, ne bi se dobro završilo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije