Drama u školi: Učenik donio plastični pištolj i uperio ga u đaka, a ovo nije jedini takav incident

2
Radiosarajevo.ba
Drama u školi: Učenik donio plastični pištolj i uperio ga u đaka, a ovo nije jedini takav incident
Foto: Antena Portal / Skoplje

Učenik jedne osnovne škole u Skoplju, u Sjevernoj Makedoniji, u petak, 5. maja, u školu je došao sa plastičnim pištoljem, koji je u jednom trenutku uperio u školske drugove, ali ga je na kraju predao.

Makedonska policija potvrdila je da je došlo do incidenta.

"U prostorijama osnovne škole u naselju Čair, u Skoplju, policijski službenici su, u prisustvu roditelja, učiteljice, psihologa i direktora škole obavili službeni razgovor sa maloletnikom - učenikom škole - po prethodnoj prijavi direktora škole da je izvadio plastični pištolj, igračku, i uperio ga u druge učenike, a zatim ga predao. Obaviješten je dežurni javni tužilac za maloljetnike", rečeno je iz policije.

Biden pod žestokim pritiskom: Čak 90 demokrata traži prekid prodaje oružja Izraelu

Biden pod žestokim pritiskom: Čak 90 demokrata traži prekid prodaje oružja Izraelu

To, nažalost, nije jedini incident koji se tog dana dogodio u školama u Sjevernoj Makedoniji.

U Srednjoj medicinskoj školi "Panče Karagojzov" na jednom od časova primjećena je lista imena, nakon čega je među učenicima vladala strijepnja.

MUP je naveo da su četiri srednjoškolke objavile prijeteće sadržaje na društvenim mrežama.

"5. maja 2023. godine policijski službenici u Skoplju obavili su službeni razgovor sa E. R. (18) i troje maloljetnih lica starosti 17 godina. Svi su učenici srednje škole u Skoplju, a reagovalo se po prijavi. Zaposleni u školi naveli su da su učenice na društvenoj mreži postavljale sadržaje u kojima se prijeti učeniku koji ide u istu školu i drugim osobama. Obaviješten je javni tužilac i preduzimaju se mjere za rasvijetljavanje slučaja", rekli su iz makedonske policije.

U oba slučaja uključen je i Centar za socijalni rad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije