Drama u Domu zdravlja: Pijani muškarac davio vozača, lomio inventar, nasrnuo i na policajca

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Domu zdravlja: Pijani muškarac davio vozača, lomio inventar, nasrnuo i na policajca
Foto: Printscreen / Dom zdravja u Kraljevu

Muškarac U.M. (30) uhapšen je u Kraljevu zbog sumnje da je izvršio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nasilničko ponašanje!

Kako je saopštio MUP Srbije, on se sumnjiči da je u prostorijama Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kraljevu, gdje je došao radi ukazivanja ljekarske pomoći, vrijeđao, prijetio i fizički nasrtao na medicinsko osoblje, kao i da je bacao namještaj i polomio staklo na prijemnom šalteru.

U.M. se sumnjiči i da je napao policijske službenike koji su po prijavi došli u Dom zdravlja.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu, piše Blic.

Glavna sestra Ana Ratković priča da je sve počelo oko 22 sata kada je pacijent u vidno alkoholisanom stanju u pratnji dvije osobe doveden da mu se sanira povreda na zadnjem dijelu lijeve butine.

"Kada ga je doktorica pitala kako se povrijedio, to je njega toliko razljutilo da je u momentu počupao infuziju, porušio paravane, sav medicinski materijal je rušio pred sobom i krenuo na šalter gdje je rukom pokušao da dohvati dežurnog ljekara. U strahu su se svi povukli i zaključali u dispečerski centar", kaže Ratković za srbijanske medije i napominje da su snimci iz Hitne pomoći predati policiji.

"On je pesnicom udarao u to debelo staklo i pritom posjekao ruku i dok je krv lila na sve strane potrčao je prema vratima... Jedan vozač je izašao da ga smiri, međutim on je počeo da ga davi", ispričala je sestra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije