Drama u autobusu na relaciji Mostar-Split: Vozači su ignorisali upozorenja

Radiosarajevo.ba
Drama u autobusu na relaciji Mostar-Split: Vozači su ignorisali upozorenja
Foto: Screenshot / Bura u Dalmaciji

Prava drama odvijala se sinoć u autobusu FlixBusa koji je vozio na relaciji Mostar - Split - Zagreb, a čiji su vozači odbili sići s autoceste A1 na kojoj je zbog jake bure bilo zabranjeno prometovati autobusima, a kasnije i ostalim osobnim automobilima, javlja Večernji.hr.

U autobusu je bilo oko 35 putnika, kao i dva vozača, a jedan od putnika ispričao je šta se dogodilo.

"Nakon što su putnici primijetili upozorenja na autocesti, jedan putnik je pomislio da vozači možda nisu obratili pažnju te ih je on upozorio pozivajući se na HAK, a vozač je na to rekao da ćemo izaći na prvom izlazu. Radilo se o izlazu Posedarje, gdje smo se trebali preusmjeriti na stari Maslenički most, no vozač ipak neobjašnjivo ostaje na autoputu A1. Nakon toga putnici se počinju buniti i shvativši da idemo na Maslenički most preko autoceste, nastala je mala panika i situacija nije bila ugodna. Jedna putnica je vozaču rekla da se ne osjeća sigurno na što joj je vozač rekao da gleda svoja posla, da je on vozač", rekao je jedan putnik i dodao:

"Dvadeset sekundi nakon toga, prilaze presretači policije zadarskih tablica te, na sveopće oduševljenje putnika, daju signal vozaču da hitno zaustavi autobus, te se to i dogodilo na odmorištu Jasenice, svega nekoliko stotina metara prije najkritičnije točke autoputa, gdje bi, prema riječima obojice policajaca iz njihovog dugogodišnjeg iskustva, postojala velika opasnost od prevrtanja. Stvar je jednostavna, na tom dijelu autoputa skreće se u lijevo, direktno prema smjeru iz kojeg bura puše", dodao je putnik.

Prema njegovim riječima jedan putnik rekao je vozačima "da će ih sve ubiti", na šta je vozač poručio da je on taj koji vozi autobus. Nakon zaustavljanja vozač je preko razglasa poručio da se put nastavlja za deset minuta.

"Policajci su ušli u autobus i upitali vozača je li on normalan, je li svjestan da ima 35 ljudi u busu i da je zabrana prolaska. Jedna putnica je obavijestila policiju o namjeri vozača da nastavi s vožnjom te su ga policajci u tome spriječili. Vozači su se cijelo vrijeme smijali i uopće nisu shvaćali ozbiljnost situacije", rekao je putnik.

"Putnici su se na benzinskoj postaji sklonili od bure, a ondje su proveli noć te su i sada tamo budući da je na snazi zabrana vožnje autocestom za sva vozila. – Vozači se niti u jednom trenutku nisu ispričali nama putnicima, a iz razgovora s policajcem saznao sam da ovo nije prvi put da vozači autobusa odluče ignorirati upozorenja", istaknuo je čitatelj Večernjeg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije