Dragan Čović: 'U BiH nećemo raditi na dan hrvatskih izbora, kod nas će to biti svetkovina'

/ Komentari (40)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

visocica 1662

Po njamke ti se na svetkovinu,i na izbore.

Bosna Bosancima

neradni dani, pale se autobusi, mobilni glasači kreću u Hrvatsku da glasuju za Kradeze

Peti sekretar SKOJa

Meni ništa nije jasno! Pa kako sad to? Do juče mu je Milanović bio dobar, Milanović opet bio dobar sa Dodikom, Čović još uvijek vrlo dobar sa Dodikom, Dodik dobar i sa Milanovićem i sa Čovićem au ja se izgubio! Zbunite zavjese ja se spustio. E što ti je politika a tek vlast što je slatka!

BiH

Svaka tebi cast, da tako Bakir kaze za Tursku, prve bosnje kojima smeta islam j..... bi mu sve.

Ovo je jedna od DVIJE stvari u kojima se

ne slazem sa Covicem. U svemu ostalom se slazem. Ta druga u kojoj se ne slazem je skretanje vode plave. To cemo vidjet kad dodje vrijeme za to.

Guest

Cuj niste dijaspora, nego sta ste? Svi koji su van granica HR su dijaspora.

Vjestacka iredenta kojoj je odzvonilo

Cuj niste dijaspora, nego sta ste? Svi koji su van granica HR su dijaspora. ka Guest

BiH

Cuj niste dijaspora, nego sta ste? Svi koji su van granica HR su dijaspora. ka Guest ko god ima dvojno drzavljanstvo, taj je protiv BiH i interesa Bosnjaka, obavezno ukinuti jedno drzavljanstvo.

toooo caaaarrreeeeee!

živjele nezavisna Herceg-bosna i Republika srpska!!!

ViK

Po njamke ti se na svetkovinu,i na izbore. ka visocica 1662 Pridružujem se željama i pozdravima, iskreno. S rezdelije se natovarim mu na svetkovinu. Urijetko i prskavo, da sve frca.

Smijesno.

Zna se kako se tretira ne dolazak na posao, po zakonu. Nema dileme.

333

Aha, prosli put izaslo 15 000 glasaca u BiH na hrvatske izbore. Sto je vjerovatno i blize nekom stvarnom broju glasaca HDZ-a u BiH. #panikaodregularnihizbora

***

***

***

***

ŽIVIO

Drug Fadil Novalić

ŽIVJELA REKONKVISTA u tzv. bih

Razdoblje rekonkviste u Španjolskoj je potrajalo sedam stoljeća, od 8. st. do kraja 15. st. kada je Pirinejski poluotok oslobođen muslimanske vlasti. - - - inšalah i u tzv. bih, samo ćemo mi hrišćani to po ratkovom receptu obaviti mnogo brže i efikasnije. he bga, tehnologija se promijenila.

AAA

Razdoblje rekonkviste u Španjolskoj je potrajalo sedam stoljeća, od 8. st. do kraja 15. st. kada je Pirinejski poluotok oslobođen muslimanske vlasti. - - - inšalah i u tzv. bih, samo ćemo mi hrišćani to po ratkovom receptu obaviti mnogo brže i efikasnije. he bga, tehnologija se promijenila. ka ŽIVJELA REKONKVISTA u tzv. bih Stara ti je jutros doručkovala moje tjelesne izlučevine, tapkala se rukama po glavuši i oblizivala se tražeći još. PITAJ je jadove tupi, PITAJ JE!

post-tursko zagađenje hrišćanske bosne

Oni koji su sebe tada nazivali Turcima a danas se zovu temeljnim narodom ove zemlje, u hotelu rođenom, narodom s četiri zvijedice. I Turska je otišla ali za sobom je ostavila veliko zlo i pustoš. Nazadnost. Nikada narodi ove zemlje od Turske nisu dobili obeštećenje. Pa ni da nam dnevnice plate barem za one slavne dane ustanka, kad smo ih pod vojvodama Ivanom i Mihajlom te princezom slobode našom Merkusovom, otjerali s naše zemlje.

Pa vrati onda tursko, sta cekas....

ko god ima dvojno drzavljanstvo, taj je protiv BiH i interesa Bosnjaka, obavezno ukinuti jedno drzavljanstvo. ka BiH

AAA

>>Oni koji su sebe tada nazivali Turcima a danas se zovu temeljnim narodom ove zemlje, u hotelu rođenom, narodom s četiri zvijedice. I Turska je otišla ali za sobom je ostavila veliko zlo i pustoš. Nazadnost. Nikada narodi ove zemlje od Turske nisu dobili obeštećenje. Pa ni da nam dnevnice plate barem za one slavne dane ustanka, kad smo ih pod vojvodama Ivanom i Mihajlom te princezom slobode našom Merkusovom, otjerali s naše zemlje. ka post-tursko zagađenje hrišćanske bosne<< Čak je poslije gutanja enormnih količina mojih izlučevina tražila i da konzumira moj izmet jer je, kako ona kaže, to najslađe njoj. Ne vjeruješ? Pa PITAJ je jadovane maleni. Pitaj je, to ti je stara. PITAJ!

Da ...

... li je protivno zakonu da se radni dani proglase neradnim tek tako, bez opravdanog razloga? Nevjerovatan licemjer, jedinica za dvolicnost!!!

Nekoniko

Bezobrazluk ove persone prelazi svake mogiće granice. Ti ćeš odrediti hoće li u BiH biti neradni dan kada ti hoćeš! Dosta vas je i tebe i plenkovića i svih uzp idiota i previše.

Haha

Jbte... Ovaj katoliban nije normalan...

Čovjek koji zna

Rad je stvorio čovjeka a nerad. Čovića…

Veriga zbori

Ne biraju bosnjaci hrvatima clana predsjednistva, vec legalno, gradjanskom voljom, biraju clana predsjednistva u interesu gradjana i zastite drzave od secesionista, separatista kao drzavnih neprijatelja. Ne smeta HVO i Covicu sto srbi biraju i bosnjacima i hrvatima clana predsjednistva iz entiteta rs-a demokratskom vecinom, ali smeta kada demokratskom gradjanskom voljom bude izabran za clana predsjednistva hrvat, patriota koji nije iz politicke stranke HDZ ili iz udruzenja gradjana imena Hrvatski Narodni Sabor! Ne biraju se u predsjednistvo prestavnici naroda, vec pripadnici da predstavljaju gradjane izborne baze. Sud EU je presudio da je BiH jedna izborna baza. Tu je dejtonska zamka. Patrioti se drze ustavanog prava.

Veriga zbori

Ako ti je drzava Bosna i Hercegovina nacija ti je Bosanskohercegovacka. Ili si nacionalna manjina. Nisu nacije BiH ni srbi ni hrvati, jer BiH nije sastavljena visenacionalna drzavna zajednica, kao sto je bila Jugoslavija. Nije BiH novotvorevina. Bosne je bilo prije Jugoslavije, Berlinskog kongresa i otkrica Amerike! Etnije srbi i hrvati u BiH su: NACIJE nepostojece Jugoslavije. Kad su shvatili da to u samostalnoj BiH ne mogu biti, "preveli" ih u lazne “konstitutivne narode”. Kao da BiH tek nastaje. Cista smijurija i podvala kao velikodrzavni projekat da se instalacijama nacija nepostojecih drzava Ju/SHS, ubace politicka kukavicija jaja u drustveno bice BiH kako bi je dokrajcili i podijelili, te se dokopali bogatog plijena, teritorija, ljudskih i prirodnih resursa. Nemaju drzave Srbija ni Hrvatska dijasporu u BiH!!

post-tursko zagađenje hrišćanske bosne

Oni koji su sebe tada nazivali Turcima a danas se zovu temeljnim narodom ove zemlje, u hotelu rođenom, narodom s četiri zvijedice. I Turska je otišla ali za sobom je ostavila veliko zlo i pustoš. Nazadnost. Nikada narodi ove zemlje od Turske nisu dobili obeštećenje. Pa ni da nam dnevnice plate barem za one slavne dane ustanka, kad smo ih pod vojvodama Ivanom i Mihajlom te princezom slobode našom Merkusovom, otjerali s naše zemlje. ŽIVJELA REKONKVISTA u tzv. bih!! Razdoblje rekonkviste u Španjolskoj je potrajalo sedam stoljeća, od 8. st. do kraja 15. st. kada je Pirinejski poluotok oslobođen muslimanske vlasti. - - - inšalah i u tzv. bih, samo ćemo mi hrišćani to po ratkovom receptu obaviti mnogo brže i efikasnije. he bga, tehnologija se promijenila.

Veriga zbori

neradni dani, pale se autobusi, mobilni glasači kreću u Hrvatsku da glasuju za Kradeze ka Bosna Bosancima . Podjelom stanovnistva po krstu i jeziku 1918. napravise nacije Kraljevine SHS kao srbe, hrvate i slovence, pa i u Bosni. Sto ih nije bilo u Bosni do XX vijeka? Pitajte fratre. Ni Garasanin nije znao za srbe i hrvate u Bosni kad je pisao Nacertanije 1844! Drugo bitno, genetika zbori da populacija BiH ima minoran slavenski genom (Slavena Srba i Hrvata) pogotovo u katolickoj i muslimanskoj populaciji. Osporavati muslimanima pa i katolicima i pravoslavcima pravo na naciju BiH je velikodrzavna podvala iz kuhinja BG i ZG. Populacija dijeli Bosanski prostor, drzavnost, tradiciju, kulturu i jezik gotovo pa milenij. Ko to ne razumije neka nam ne drzi predavanje i soli pamet. Bosanski katolici i pravoslavci ne nose "etnicko" ime po Srbiji i Hrvatskoj, a ni po slavenskim dosljacima Srbima i Hrvatima. Kad vratimo ime drzavi u iskonsko Bosna, onda ce svima biti nacija Bosanska. Tako cemo se osloboditi nacija Jugoslavije kao trojanaca Srbije i Hrvatske! I njihovog malignog uticaja.

Nadimak

Politicka kukavicija jaja prijete svom gnijezdu Bosni ruseci ga! E pa dosta ih je vise. U Hrvatsku pa se hrvite.

Veriga zbori

Cuj niste dijaspora, nego sta ste? Svi koji su van granica HR su dijaspora. ka Guest . Nema Hrvatska iseljenistvo u BiH tako da znate, Bosanski katolici nisu narod Hrvatske. Dr Franjo Topic (valjda on to dobro zna) kaze da Hrvatska nema dijasporu u Bosni, ali obrnuto ima. Hrvatska je puna Bosanaca i Hercegovacs. Hrvatska je nasa dijaspora!!! Nema nikakvog pravnog osnova Hrvatska skrbiti o narodu BiH kad joj nisu iseljenistvo. Sto ne skrbi o Gradiscanskim hrvatima. I oni se zovu Hrvati, a nisu joj iseljenistvo. Velikodrzavni fasizam je na djelu!! Neka skinu ruke sa Bosne ponosne.

Zabraniti dvojna drzavljanstva sa susjedima!

Ono sto se srbi i hrvati po plemenitoj Bosni su nacije nepostojece Kraljevine SHS. Nije to nikakav narod ni dijaspora Srbije i Hrvatske. O slavenskom genotipu nema ni govora!

Bruxelles je zbog ovoga čestitao Hrvatskoj:

Najbolje brojke od ulaska RH u EU Mjesečna usporedba pokazuje da je broj nezaposlenih u eurozoni u siječnju (dakle, nije turistička sezona!) smanjen za 34 tisuće, a u EU za sedam tisuća. U 20-članoj eurozoni stopa nezaposlenosti mjerena metodologijom Međunarodne organizacije rada (ILO) iznosila je u siječnju 6,4 posto, kliznuvši za 0,1 postotni bod u odnosu na blago podignutu vrijednost u prosincu, izračunao je Eurostat. Stopa od 6,4 posto najniža je otkada europski statistički ured objavljuje podatke.

Ralle

. Podjelom stanovnistva po krstu i jeziku 1918. napravise nacije Kraljevine SHS kao srbe, hrvate i slovence, pa i u Bosni. Sto ih nije bilo u Bosni do XX vijeka? Pitajte fratre. Ni Garasanin nije znao za srbe i hrvate u Bosni kad je pisao Nacertanije 1844! Drugo bitno, genetika zbori da populacija BiH ima minoran slavenski genom (Slavena Srba i Hrvata) pogotovo u katolickoj i muslimanskoj populaciji. Osporavati muslimanima pa i katolicima i pravoslavcima pravo na naciju BiH je velikodrzavna podvala iz kuhinja BG i ZG. Populacija dijeli Bosanski prostor, drzavnost, tradiciju, kulturu i jezik gotovo pa milenij. Ko to ne razumije neka nam ne drzi predavanje i soli pamet. Bosanski katolici i pravoslavci ne nose "etnicko" ime po Srbiji i Hrvatskoj, a ni po slavenskim dosljacima Srbima i Hrvatima. Kad vratimo ime drzavi u iskonsko Bosna, onda ce svima biti nacija Bosanska. Tako cemo se osloboditi nacija Jugoslavije kao trojanaca Srbije i Hrvatske! I njihovog malignog uticaja. ka Veriga zbori Džaba pišeš o nekoj povijesti, a svi znaju da tzv.bošnjaci povijest imaju od 1993.godine. svima je jasno da je BIH Juga u malom..a svi znamo kako je završila Juga. E tako će i ta tvoja BIH. I tad ćeš vilajet oko Sarajeva moći zvati Bosna ili kako želiš.

Hahahaha

Razdoblje rekonkviste u Španjolskoj je potrajalo sedam stoljeća, od 8. st. do kraja 15. st. kada je Pirinejski poluotok oslobođen muslimanske vlasti. - - - inšalah i u tzv. bih, samo ćemo mi hrišćani to po ratkovom receptu obaviti mnogo brže i efikasnije. he bga, tehnologija se promijenila. ka ŽIVJELA REKONKVISTA u tzv. bih Pod vodstvom napusene bogo****ce i blagoslovom razapeta jese pese? Glocni mu les prije nego izletis pred puskomitraljez mozda se meci i odbiju :D

Dodik

I RS će tada imati neradan dan, kakoxbi državljani RS Hrvatske naridnosti ostvarili svoja prava

Pogan paganska

>>Oni koji su sebe tada nazivali Turcima a danas se zovu temeljnim narodom ove zemlje, u hotelu rođenom, narodom s četiri zvijedice. I Turska je otišla ali za sobom je ostavila veliko zlo i pustoš. Nazadnost. Nikada narodi ove zemlje od Turske nisu dobili obeštećenje. Pa ni da nam dnevnice plate barem za one slavne dane ustanka, kad smo ih pod vojvodama Ivanom i Mihajlom te princezom slobode našom Merkusovom, otjerali s naše zemlje. ka post-tursko zagađenje hrišćanske bosne<< Isprdjela ucenu kistoriju krajem 19. vijeka kako su slaveni u prirodnom poretku stvari krscani i da su krscantvom sacuvali slavensku rasnu cistotu a slaveni koji su presli na islam su izdali rasu i veru i ******ili se-postali semiti. Dalji mit kuroatske nacije ide da su oni balkanski arijevci slaveni sa kontinenta Mu, a serbaljski kako su 3u1 bog i svinjoIEb Lazar isposlovali serbaljima titulu pravoslavna naroda Izrailskog i Balkan kao obecanu zemlju za 400 godina egipatskog,pardon turskog ropstva, gdje je slavenstvo rasa, a katolicanstvo/pravoslavlje hrvatsko-srpska nacionalnost. Kako se zove ovo drpanje jevrejskog prosvjetiteljstva za sirenje arijevskih rasnih ideja nacionalne drzave pagane? Pavle je ukinuo jevrejske propise, pa i etno-religionizam. To nisi sluso dok si lipto grah kod Cirila i Metodija kad si izdao slavensku veru pradedovsku i Peruna?

Uf uf uf

Džaba pišeš o nekoj povijesti, a svi znaju da tzv.bošnjaci povijest imaju od 1993.godine. svima je jasno da je BIH Juga u malom..a svi znamo kako je završila Juga. E tako će i ta tvoja BIH. I tad ćeš vilajet oko Sarajeva moći zvati Bosna ili kako želiš. ka Ralle Dalmaciju Italijanima, Slavoniju i Banat Madjarima a zagreb nek odlucuje s kim ce. A ti ces u pi cku *****inu bogojebcinu vjestacka apatridna iredento.

Fghjkl

MOZDA BI VI HTJELI ERDOGANA ILI HOMEINIA?! OPUSTITE SE. HRVATI VAM NE ZELE ZLO. NISU ONO STO VI HOCETE .ONI SAMO TRAZE SEBE U BIH . SLOBODU ,A NE ROPSTVO.BOSNJACI ! NIJE SAMO VASA BIH ! ZABORAVILI STE REFERENDUM. BOG JE NAJVECI !!!

Bos-Sa

Vise se ne zna sta se radi,ludilooooo!Zemlja partner Hrvatska,konstituivni,dijaspora domicilni......je.o lud zbunjenog.E mislila sam da su samo istocna braca pukla i ne znaju gdje ce i sta su,ali iskreno ovo je sad broj1.ludilo

samooo SLAVNA HERCEG bosna!

***

/ Najnovije