Dragan Bjelogrlić na meti Vučićevih tabloida: "Nećete me ućutkati"

Beta
Dragan Bjelogrlić na meti Vučićevih tabloida: "Nećete me ućutkati"

Beogradski glumac i producent Dragan Bjelogrlić reagirao je na napade tabloida bliskih režimu Aleksandra Vučića.

Dan nakon gostovanja Bjelogrlića u emisiji Ivana Ivanovića, u kojem je kritički govorio o srbijanskoj vlasti, u dva tabloida pojavili su se huškački tekstovi protiv glumca i producenta.

U njima se podsjeća na saobraćajnu nesreću koju je prije 14 mjeseci imao Bjelogrlićev sin Aleksej za kojeg se navodi da je "pobjegao s mjesta udesa".

"Nije tačno da je Aleksej pobjegao s mjesta nesreće, već je pozvao i sačekao hitnu pomoć koja je povrijeđenog motociklistu, drugog aktera sudara, odvezla u Urgentni centar. Aleksej se dovezao kući, a zatim je i prijavio nezgodu u Policijskoj stanici Vračar", rekao je Dragan Bjelogrlić na konferenciji za štampu u beogradskom Media Centru.

Dodao je da su mediji do sada o njemu objavili 1.000 tekstova, ali da je ovo prvi put da javno reagira zato što je napadnuta porodica odnosno njegov sin, koji ima 19 godina.

"Moj sin jeste izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je povrijeđen jedan čovek, ali niti ga je zgazio, niti je pobjegao. Kasnije je pokrenut regularni sudski postupak. Nakon 14 mjeseci od tog događaja, a jedan dan od gostovanja kod Ivana Ivanovića, u noći premijere moje serije 'Sjenke nad Balkanom' pojavljuju se dva teksta koja stavljaju mog sina na stub srama, ali je svima jasno da sam ja meta", kazao je Bjelogrić i dodao da je Aleksej bio uzeo njegov automobil bez njegovog znanja, prenosi Beta.

Bjelogrlić je rekao da je u međuvremenu dobio informacije i da se "spremaju tekstovi o njegovoj ćerki i o njemu i da će to tako ići u nedogled".

"To su ustanovljene metode ućutkivanja i zastrašivanja slobodnomislećih ljudi. Ko god da to radi i stoji iza ovoga, nisam se uplašio. Ali, ne dirajte djecu i porodicu, ne samo meni već nikome, nijednoj javnoj ličnosti, to je gnusno i to se ne radi. Ja sam uvijek bio slobodan čovjek, uvijek sam govorio šta mislim i to ću da radim i dalje, nećete me ućutkati ko god da ste", rekao je Bjelogrlić.

Podršku Draganu Bjelogrliću su svojim prisustvom na konferenciji za novinare dali i glumci Vesna Trivalić, Gordan Kičić i Viktor Savić.

bjela_06_MCBG.jpg - undefined

Foto: Media Centar Beograd

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije