! / Dr. Kisić Tepavčević: Bila učenik generacije u poznatoj sarajevskoj osnovnoj školi

17. 10. 2020. u 19:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 102

Dr. Darija Kisić Tepavčević, zamjenica direktora beogradskog Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", javnosti u Srbiji i regionu postala je poznata kao član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa.

Na konferencijama Kriznog štaba pažnju na sebe skrenula je stručnošću, ali i izgledom i odmjerenim nastupom, pa se sve češće spominje da bi u novoj Vladi Srbije mogla preuzeti funkciju ministrice zdravstva. 

Poznato je da je Dr. Darija Kisić Tepavčević rođena 1975. u Sarajevu, Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine, a magistrirala 2006. iz oblasti epidemiologije.

Beogradski mediji otkrivaju više zanimljivih detalja o rođenoj Sarajki. Malo je poznato da je pohađala Osnovnu školu "Slobodan Vuković" (današnja Čengić Vila I) u Sarajevu koju je završila kao đak generacije!

Njen otac Bogdan Kisić potiče iz okoline Bileće pa ne čudi da Dr Kisić Tepavčević najviše voli jelo koje je "zakon" mnogim Hercegovcima - raštan sa suhim mesom. Ipak, priznala je da ga ne sprema sama već je majstor za to njen otac.

KOMENTARI (20)