Sarajka nova ministrica u Vladi Srbije?

3
Radiosarajevo.ba
Sarajka nova ministrica u Vladi Srbije?
Foto: Screenshot / Darija Kisić-Tepavčević

Srbija će uskoro dobiti novu izvršnu vlast, a kako pišu tamošnji mediji, u budućoj Vladi bit će više novih lica.

Predsjednica Vlade Ana Brnabić najvjerovatnije će ostati na tom mjestu.

U tekstu o tome ko su top kandidati za ključne pozicije u Vladi, šta priča čaršija, a šta šuškaju političari, Blic navodi da je Tomislav Momirović, predsjednik UO Mona Hotel Management, najozbiljniji je kandidat za mjesto ministra privrede, te da se traži pozicija za epidemiloginju Dariju Kisić Tepavčević.  

Ova, rođena Sarajka, profesorica je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, te pomoćnica direktora za javno zdravlje i populacionu politiku Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“ jedna je od vodećih stručnjaka kada je u pitanju borba susjedne zemlje sa koronavirsom.  

Osim po stručnosti, javnost - kojoj se pd početaka pandemije gotovo svakodnevno obraća, ova dama osvojila je stilom i elegancijom te je postala jedna od omiljenijih javnih osoba u Srbiji. 

"Sve su ovo samo glasine, jedini koji sigurno zna kako stoje stvari je predsjednik Vučić, ali on se do danas nije izjasnio", kaže izvor Blica iz vrha vlasti.

Sagovornik Blica ističe da Vučić izbjegava da priča na temu novih ministara čak i sa najbližim saradnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije