Šešelj na protestima u Beogradu: J*** se, Biden, glasajte za Trumpa

Radiosarajevo.ba
Šešelj na protestima u Beogradu: J*** se, Biden, glasajte za Trumpa
Više stotina Srbijanaca protestiralo je tokom posjete potpredsjednika SAD-a Joea Bidena Beogradu poslavši poruke kako podržavaju Donalda Trumpa.

Aktiviste je predvodio vođa ultranacionalističke Radikalne partije Vojislav Šešelj marširajući ispred beogradskog Parlamenta sa majicama na kojima je Trumpov lik, prenosi The Intercept.

Na lošem engleskom jeziku, Šešelj je govorio: "Glasajte za Trumpa, glasajte za budućnost Srbije!" A potom je na srpskom kazao: "Trump je alternativa globalizacije. On će uništiti stare centre moći u SAD-u i podržava Rusiju", a aktivisti se nadaju i da će Trump 'vratiti američki ponos'.

Dok se Biden sa premijerom Aleksandrom Vučićem šetao Beogradom, Šešelj je izrazio žaljenje prema žrtvama bombardovanja Beograda.

Mnogi Srbijanci zamjeraju bivšem američkom predsjedniku Billu Clintonu 78 dana zračnih napada na Beograd 1999. godine, što je bilo pokušaj prevencije etničkog čiščenja na Albaniji i Kosovu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije