"Dok je Vučić predsjednik Srbije marihuana neće biti legalizovana"

0
Radiosarajevo.ba
"Dok je Vučić predsjednik Srbije marihuana neće biti legalizovana"
Foto: Radiosarajevo / Ništa od legalizacije marihuane u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posjetio je jučer Studentski grad na Novom Beogradu i razgovarao sa studentima povodom obilježavanja 26. juna - Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.

Vulin je istakao da lake i teške droge ne postoje i da marihuana u Srbiji neće biti legalizovana dok god je na čelu Srbije Aleksandar Vučić.

"Čak 80 posto krivičnih djela nastaje i proističe zbog droge. Srpska policija nastavlja žestoku borbu protiv organizovanog kriminala i narko-dilera koji zarađuju ogromne svote novca trujući našu djecu, našu omladinu. Lake i teške droge ne postoje, i baš kao što hapsimo one s kilogramima kokaina ili heroina, isto tako hapsimo i one sa jednim džointom. Dok je predsjednik Vučić na čelu Srbije, dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, marihuana neće biti legalizovana u našoj državi", poručio je ministar unutrašnjih poslova prilikom razgovora sa studentima.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

On je naglasio da je Studentski grad kontrolisano mjesto, bezbjedno mjesto, ustanova koja ima svoja jasna pravila koja se poštuju, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije