Dodik i Vučić nakon sastanka: Mi stabilizujemo cijeli Balkan

Radiosarajevo.ba
Dodik i Vučić nakon sastanka: Mi stabilizujemo cijeli Balkan
Foto: RTRS / Sastanak Dodika i Vučića

U Beogradu je održan sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je istakao da je saradnja Srpske i Srbije u proteklih nekoliko godina najbolja do sada i zahvalio državnom rukovodstvu Srbije na pomoći i podršci. On je naglasio da će dogovorenim projektima biti kompletirana zamisao da u svakoj opštini u Srpskoj bude realizovan projekat sredstvima Srbije.

"Srbija i Republika Srpska imaju saradnju koja stabilizuje čitav ovaj prostor", rekao je Dodik na konferenciji za medije nakon sastanka.

Naveo je da je razgovarano i o odnosima BiH i Srbije i podsjetio na problem granice između dvije zemlje.

Vučić je rekao da je na sastanku razgovarano o svim važnim pitanjima u regionu, te da je zaključeno da je regionalna stabilnost osnovni preduslov za sve druge procese.

Predsjednik Srbije je najavio da polovinom juna počinju radovi na gradnji auto-putu Beograd - Banjaluka i Beograd - Sarajevo, u trasi Kuzmin - Sremska Rača.

On je istakao da će Srbija u ovoj godini upututi Srpskoj oko 32 miliona evra bespovratnih sredstava.

"Dobili smo novi prijedlog od Dodika i Vlade Srpske i dogovorili smo se da Srbija u toku ove godine uradi sljedeće stvari - izgradnja vrtića u Gradišci, ambulante na Petrićevcu u Banjaluci, omladinski kamp u Šipovu, rekonstrukcija škole u Tesliću, dvorane u Bijeljini, Zvorniku, rekonstrukcija vrtića u Vlasenici... Naime, želimo da pomognemo svakoj opštini u Republici Srpskoj, a i opštinama u Federaciji BiH, poput Glamoča i Drvara", rekao je Vučić.

Govoreći o BiH i formiranju vlasti na nivou BiH, Vučić je izrazio nadu da će Savjet ministara biti što prije formiran, piše rtrts.tv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije