Do kraja godine: U Tursku iz Srbije samo s jednim dokumentom

6
Radiosarajevo.ba
Do kraja godine: U Tursku iz Srbije samo s jednim dokumentom
Arhiv / Ilustracija

Ministrica turizma, trgovine i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i turski ambasador u Srbiji Hami Askoj otvorili su danas u Beogradu međunarodnu konferenciju "Uzakrota Balkan Samit" i tom prilikom najavili da će do kraja godine državljani Srbije u Tursku putovati samo s ličnom kartom.

Matić je ocijenila da je jedna od boljih stvari - vijest koju je donio ambasador Turske, a odnosi se na to da će uskoro ulazak u Tursku i Srbiju biti moguć samo uz ličnu kartu.

"To je proizvod zajedničke incijative koja će biti realizovana sporazumom između Ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje", rekla je Matić.

Novi skandal u NSRS: Dodik i Stevandić izbacili Vukanovića sa sjednice

Novi skandal u NSRS: Dodik i Stevandić izbacili Vukanovića sa sjednice

Prema njenim riječima, rast turizma u Srbiji je očigledan i trend je perspektivan i u narednom periodu, piše Blic.

"Analize nam govore da će se većina putovanja kretati u regionu i da su primarne destinacije - autodestinacije", rekla je Matić na Samitu koji će, kako je rekla odrediti pravce u kojima će se kretati ljetnja sezona.

"Nadamo se izuzetno uspešnoj sezoni i da će 2022. biti godina prosperiteta", navela je srbijanska ministrica.

Podsjetila da na dobre bilateralne odnose Srbije i Turske i to da je prije pandemije zabilježen značajan porast broja turista iz Turske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije