Djevojka izbodena nožem i ostavljena da umre u mukama

Radiosarajevo.ba
Djevojka izbodena nožem i ostavljena da umre u mukama
U blizini željezničke stanice u Koški kod Našica, u ponedjeljak ujutro pronađeno je mrtvo tijelo mlađe ženske osobe, a okolnosti upućuju da je riječ o nasilnoj smrti, prve su informacije osječko-baranjske policije u Hrvatskoj o stravičnom ubistvu.

Ubrzo su se informacije o ovom ubistvu proširile u Hrvatskoj ali i cijeloj regiji. 

Kako pišu hrvatski mediji, tijelo mlade djevojke, s ranama nanesenim nožem u vrat, nađeno je između silosa, u blizini željezničke stanice u Našicama. 

Mlada djevojka bila je naslonjena uza zid u blizini stanice, u sjedećem položaju, “kao da se odmara”, navodi Večernji.hr

Kako piše ovaj portal, mrtva djevojka je, neslužbeno, Ana B. iz obližnje Ordanje, koja je prije mjesec dana napunila tek 17 godina. Usmrćena je, najvjerovatnije, ubodom u vrat. 

"Da nije bilo krvi, čovjek bi pomislio da se dijete odmara", navodno je rekao jedan mještanin Koške koji je vidio nesretnu djevojku, piše Slobodna Dalmacija.

Kako neslužbeno saznaje ovaj list, pronašao ju je jedan seljanin koji je rano ujutro, kao i mnogo puta prije toga krenuo kupiti mlijeko. Vidjevši mladu djevojku potrčao je prema kući u koju se zaputio i ispričao ukućanima što je vidio, a oni su pozvali policiju.

Kako piše Večernji, još oko 14 sati policija je žrtvu vodila kao neidentificiranu jer, navodno, nije imala uza se dokumente, a roditelji su tijelo identificirali tek poslijepodne.

"Nema šanse da je ta djevojka tu zalutala. Taj put nigdje ne vodi. Ako je išla u dućan ili do rodbine, pa čak i na vlak, nije imala zašto tu prolaziti. Ovdje ju je netko dovukao ili je došla na tajni sastanak", rekla je mještanka za 24sata.hr.

"Ovdje se gasi ulična rasvjeta u 1 u noći. Tad vlada potpuni mrak. Ja zaista ne znam što bi ona tu sama tražila i radila", zaključila je.

Ana je u Koški pohađala osnovnu školu, ali je njezina porodica, kako pišu mediji u Hrvatskoj, u vrijeme kada je ona pohađala 8. razred odselila u selo Harkanovci. I inače su se navodno često selili, a i kuća u kojoj trenutno žive je navodno podstanarska. U nju se prema riječima susjeda doselili proljetos.

Ubijena djevojka, osim roditelja ima i dva starija brata, od kojih je najstariji oženjen i ima dijete. 

Tijelo mlade djevojke prevezeno je u KBC Osijek gdje se trebala obaviti obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Obdukcija i uviđaj obavljen na mjestu gdje je nesretna tinejdžerica pronađena trebali bi pomoći policiji u otkrivanju počinitelja ovog okrutnog ubistva, kojem se još ne zna ni mogući motiv. Iz policije su poručili da još uvijek nemaju sumnjivca za ovo kazneno djelo, prenijeli su hrvatski mediji.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije