Dječak se popeo na vagon, pa poginuo od strujnog udara

Radiosarajevo.ba
Dječak se popeo na vagon, pa poginuo od strujnog udara
Dječak J. L (16) poginuo je sinoć oko 23 od strujnog udara kada se popeo na vagon, na Željezničkoj stanici u Jagodini.

Luka se navodno u igri popeo na vagon kada se dogodio strujni udar. Struja je na mjestu ubila dječaka i izazvala požar.

On je sa drugarom došao do napuštenih vagona i popeo i pored upozorenje drugara da to ne radi. Prema priči njegovog druga, ispravio se i uhvatio za žicu, tada je nešto puklo. Vatrogasci, koji su kasnije došli nisu mogli da ga ugase, pričaju očevici.

Drug nesrećnog dječaka je otrčao do hitne pomoći, ali spasa nije bilo. Šesnaestogodišnjak je preminuo u trenutku udara.

"Ovdje se često događaju nesreće na pružnom prelazu, ali i na vagonima. Nije mi jasno zašto ih ne pomjere,stoje ovdje tri decenije. Ovo je treća smrt mladića na vagonima. Ne treba da se uhvate za žicu, dovoljno je da se isprave i da poginu, jer je napon visok i zahvata sve u prečniku od 2 metra", kaže čuvar pružnog prelaza.

Stanari obližnjih kuća zahtijevali su ukljanjanje vagona, ali niko nije reagovao.

"Nešto je svitnulo i čuo sam da je puklo od 1.30, podmukao zvuk. Znao sam se opet neko popeo na vagon i da se dogodila nesreća. Drug poginulog dječaka nam je pričao da su došli izgrada do napuštenih vagona, da ga je odgovarao od ideje da se popne, ali nije vrijedilo. Pokušao je da gasi prijatelja, ali nije uspio", kažu stanari.

Inače, taj dio Jagodine važi za “crnu tačku”, jer, pored napuštenih vagona, tu su česte saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom zbog veoma ferkfentngo pružnog prijelaza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije