Djevojčica koja je ostavljena u pregrijanom autu i dalje u teškom stanju

Radiosarajevo.ba
Djevojčica koja je ostavljena u pregrijanom autu i dalje u teškom stanju
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Četverogodišnjakinja ostavljena u automobilu u kojem je zbog vrućine dehidrirala već četiri dana je u teškom stanju te je i dalje životno ugrožena, a protiv njezinog 33-godišnjeg oca podnijeta je kaznena prijava, doznaje se u nedjelju iz istarske policije.

Otac koji je držao dijete 2 sata u vozilu na 40 stepeni: Dođite brzo, beba je loša

„Ne možemo još iznositi detalje događaja, ali možemo potvrditi da je završeno kriminalističko istraživanje i da će Državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava protiv 33. godišnjeg hrvatskog državljana zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo povrede djetetovih prava“, kazala je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Četverogodišnja djevojčica u četvrtak je ostavljena u Rovinjskom selu u pregrijanom automobilu više od dva sata na visokim temperaturama zbog čega joj je pozlilo te je hitno najprije prevezena u pulsku Opću bolnicu, a potom je prebačena u riječku, piše Hina.

Djetetu je teško narušeno zdravlje, a zakon za takvo kazeno djelo predviđa kaznu zatvora od jedne do osam godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije