Dječak (14) iz Hrvatske pijan vozio oca koji je također bio pod dejstvom alkohola

0
Radiosarajevo.ba
Dječak (14) iz Hrvatske pijan vozio oca koji je također bio pod dejstvom alkohola
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Vatrogasci su zbog siline udara morali rezati automobil kako bi izvukli oca koji je zadobio teške povrede, dok je dječak na sreću prošao samo s lakšim povredama. Kod oca je izmjereno 1,29 promila alkohola u krvi.

Muškarac (46) zadobio je porede opasne po život u teškoj nesreći do koje je došlo u Tkalcima kod Krapine u Hrvatskoj.

Za volanom je bio njegov pijani sin koji ima tek 14 godina, a u jednom trenutku se zbog neprilagođene brzine zabio u deponirane armaturne mreže i potporni betonski zid uz samu prometnicu, piše Zagorje.com.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Otac je odvezen u Opću bolnicu Zabok, nakon što su intervenisali vatrogasci JVP Krapina jer su morali automobil rezati specijalnim makazama kako bi izvukli oca. Zagorje.com neslužbeno sazjane da je ocu u bolnici izmjerena velika koncentracija alkohola te su mu utvrdili teške tjelesne povrede.

Dječak je na sreću zadobio lakše povrede.

Iz Policijske uprave krapinsko zagorske potvrdili su kako je došlo do saobraćajne nesreće zbog neprilagođene brzine te da ju je skrivio maloljetnik rođen 2007. godine, koji je vozilom upravljao s 1,29 promila alkohola u krvi, a protiv njega će biti podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu za mlade u Zagrebu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije