Haos u kafani: Pijan se potukao pa povrijedio dva policajca

0
Radiosarajevo.ba
Haos u kafani: Pijan se potukao pa povrijedio dva policajca
FOTO: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška uhapsili su M. V. zbog sumnje da je napao i povrijedio dva policajca.

Kako je saopćeno iz bosanskogradiške policije, policiji je pet minuta poslije ponoći prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu u Srpcu došlo do narušavanja javnog reda i mira zbog tučnjave M. V. i S. D. obojica iz Srpca. 

Prilikom hapšenja M. V. je prvo verbalno, a zatim i fizički napao policajce, pružajući aktivan otpor.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Oumnjičen je za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje. Alkotestiranjem je kod obje osobe utvrđeno prisustvo alkohola u krvi", stoji u saopćenju.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka naložio je da se protiv M. V. po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo, a slijedi i pokretanje prekršajnog postupka protiv oba lica.

Iz Policijske uprave Bosanska Gradiška ističu da su ovakvi i slični primjeri pokazatelji visokog rizika kome su svakodnevno izloženi policajci tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka.

Osuđuju svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i pozivaju građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Prvo verbalno vrijeđao organe reda i mira

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije