Divljanje fašiste Obradovića: Vojska Srbije treba da brani RS od agresije Sarajeva

13
Radiosarajevo.ba
Divljanje fašiste Obradovića: Vojska Srbije treba da brani RS od agresije Sarajeva
Foto: Prtscr/Youtube / Skandalozno gostovanje Boška Obradovića

Vojska Srbije treba da se uključi da zaštiti Srbe u RS ako bi krenula neka agresija Sarajeva, izjavio je danas gostujući na K1 televiziji Boško Obradović, osnivač stranke Srpski pokret "Dveri", notorni nasljednik fašiste Dimitrija Ljotića, navodno blizak Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC).

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zaista nema potrebe da objašnjava bilo kome u svijetu da je dio opozicije u Srbiji daleko gori i od njega, bivšeg Miloševićevog ministra, koji se proteklih godina ubrzano naoružava.

Dovoljno je samo da Obradovića i slične dovede na TV.

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

Šta sve ta osoba nije izgovorila u nepunih sat.

Na pitanje ko protiv koga ratuje u Ukrajini hladno je rekao da je "Ukrajina napada svoje građane", da je NATO nacistička i zločinačka organizacija, agresor!? Iako, naravno, NATO ne ratuje u Ukrajini…

"Srbija ne smije da uvede sankcije Rusiji", kazao je.

Dodao je da njegova zemlja treba da ostane neutralna.

"Kako neutralni kada ste na protestima podrške Rusiji?", logično je pitala voditeljica.

Suočen sa nizom nelogičnosti i konfuzijom u svojim istupima oko opravdanosti agresije Rusije, dohvatio se, naravno, i Bosne i Hercegovine.

"Da li je opravdano da se Vojska Srbije uključi, primjera radi, da zaštiti Srbe u RS ako bi krenula neka agresija iz Sarajeva?", upitao je notorni Obradović.

Na pitanje voditeljice odgovorio je da bi to bilo "apsolutno opravdano".

"Ne da je opravdano nego je obaveza, moralna, istorijska i svaka druga."

Predsjednik Izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije Balša Božović, koji je žestoko oponirao Obradoviću, odgovorio je da su zbog ovog lider Dveri i nacionalisti i protestirali u Beogradu podržavajući Vladimira Putina.

"Zato što hoće da taj narativ da i tu nacionalističju politiku Rusije, ekspanzionističku i hegemonističku, da prenesu na Zapadni Balkan. Niko, naravno, neće naravno napasti RS. Apsolutno! Ovakvi izgovori kao malo čas za Ukrajinu oni žele da naprave kada je u pitanju RS! Oni žele rat! Ono što je izgovor za Ukrajinu oni žele da naprave na Balkanu!", rekao je Božović.

Obradović je govorio o mudžahedinima i naoružavanju postavljajući pitanje Božoviću "je li i to nije problem?". Potom je govorio da "imaš odgovornost prema svome narodu" kojeg ubijaju. Božović je logično pitao "ko ubija naš narod u regiji?".

Obradović je rekao da će svakako biti posljedica u novim geopolitičkim odnosima, da će se desiti novi Berlinski kongres i da će se postaviti pitanje granica u Europi. Po njegovom "paklenom scenariju" Kosovo će se vratiti u sastav Srbije, postavit će se pitanje Crne Gore jer je Dritan Abazović ponovo gura u zagrljaj Mila Đukanovića.

"Postavit će se pitanje i RS-a i BiH kao jedne vještačke države, vještački napravljene, iako nikada nije postojala", zapjenušano je govorio sljedbenik fašističke politike Ljotića.

Božović je postavio pitanje šta je sljedeće nakon ovakvih izjava?

"Vojna intervencija na Bosnu, Crnu Goru, Kosovo? Jer bi željeli da se, pod izgovorom napada na Ukrajinu, desi isti rat u regionu", rekao je Božović, objašnjavajući kakva je Srbija danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije