Divan gest: Dobio novac na sudskom sporu i napravio potez vrijedan svakog respekta

Radiosarajevo.ba
Divan gest: Dobio novac na sudskom sporu i napravio potez vrijedan svakog respekta
Foto: Udruga Anđeli / Ilustracija

Predsjednica Udruženja Anđeli iz Splita Dijana Aničić, nedavno je upozorila kako njihovoj udruženju, koja se brine o djeci s poteškoćama u razvoju, 30. juna prijeti gašenje zbog uskraćivanja finansiranja od strane ministarstva, a danas je ova organizacija na Facebooku objavila dirljivi mail koji su dobili.

Naime, Luka Jelčić iz Metkovića odlučio im je donirati novac kojeg je dobio nakon okončanja sudskog postupka, prenosi Dalmatinski portal.

"Ljudi moji dragi, ova ljubav ne prestaje. Mi smo i dalje bez riječi. Objavljujemo mail gospodina Jelčića u cijelosti! Hvala velikom čovjeku i borcu", napisali su iz Udruženja Anđeli, a onda su objavili njegovo pismo.

Evo što im je napisao:

"Zovem se Luka Jelčić i dolazim pokraj malog mjesta Krvavac 2, pokraj Metkovića. Naime razlog zašto Vam pišem je taj da želim donirati novce vašoj prekrasnoj udruzi, naravno uz Vaše dopuštenje.

O čemu se radi? Hrvatski zavod za zapošljavanje me je blokirao 2015. i od tada kreće moja agonija po sudovima, možda ste i čuli za moju priču u 2018. (pod Luka Jelčić ili OPG Kican Jelčić) bilo je u svim portalima, tv i ostalom medijskom prostoru, podržala me tada cijela država a sad ja želim podržati Vaš rad i na neki način se odužiti.

Na moju sreću uspio sam pobijediti na sudu 2 puta jer sam se borio kao što se Vi borite da Vaša udruga opstane. Javno sam tada kad sam pokretao tužbu zbog odštete rekao da što god dobijem ne želim ništa sebi ostaviti koliko god to bilo novaca, nego da ću uplatiti nekom kome je potrebnije nego meni. Odšteta iznosi 10.000 kn (oko 2.500 KM), kad platim odvjetnika ostat će mi oko 8.000 kn (oko 2.000 KM) koje kako sam i rekao da bih volio Vama uplatiti i uz Vaše dopuštenje da javno kažem kome sam uplatio. Jer to ionako nisu moji novci nego sviju nas poreznih obveznika.

Nadam se da sam Vam uljepšao dan i da će bar malo pomoći malim anđelima, jer znam da će Vam svaka novčana pomoć dobro doći”, navodi se mailu Jelčića upućenom Udruženju Anđeli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije