Direktorica Turističke zajednice Makarska rivijeru reklamirala fotkom iz Mozambika

Radiosarajevo.ba
Direktorica Turističke zajednice Makarska rivijeru reklamirala fotkom iz Mozambika
Foto: Facebook / Hloverka Novak Srzić

"Usprkos antifa kaosima i svim virusima... Ljepote prirode ostaju trajne i ljekovite... Makarska rivijera", ove riječi Hloverka Novak Srzić napisala je u utorak na svom Facebook profilu, očito s ciljem da nahvali rodni kraj, ali sve je potkrijepila fotografijom koja nema apsolutno nikakve veze ni s Makarskom ni njenom okolinom - naime, bajkovita pješčana plaža s Hloverkina profila zapravo se nalazi u - Mozambiku.

Plaža mozambika - undefinedPrint Screen: 

Nije dugo trebalo da to primijete i svi drugi - većina i dalje ne može vjerovati da je bivša prekaljena novinarka, TV voditeljica i aktuelna direktorica Turističke zajednice Grada Makarske napravila takav gaf - štaviše, kasnije ga je čak pokušala i opravdati!

-"Romantično, gdje je ova plaža?", upitala ju je jedna gospođa, a Novak Srzić joj je odgovorila: "Na svakom dijelu naše rivijere, ova je fotografija namijenjena gostima da im pokažemo naše ljepote", piše Jutarnji.hr

"Nisam znao da živim u Mozambiku. Svašta čovjek sazna od lokalnog HTZ-a... Nadajmo se da naši potencijalni gosti ne znaju koristiti Google reverse image search... Ili ćemo možda anektirat' Mozambik, predizborno je vrijeme, svašta se obećaje", samo su neki od komentara ispod sporne objave.

Iako su joj pojedinci sugerirali da obriše post, Hloverka ga je i dva dana poslije zadržala na svom profilu, ali u jednom od komentara objavila je pravu fotografiju iz Makarske i napisala: "Ispravak, evo prave fetive makarske plaže... Tko radi taj i griješi".

Makarska - undefinedScreenshot: Makarska

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije