Đilas: "Dok ne promenimo vlast - imat ćemo murale i grafite o Srebrenici"

2
Radiosarajevo.ba
Đilas: "Dok ne promenimo vlast - imat ćemo murale i grafite o Srebrenici"
Foto: Nova.rs / Dragan Đilas

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde u susjednoj Srbiji komentarisao je nepriznavanje genocida u toj zemlji, murale o ratnom zločincu Ratku Mladiću u Beogradu te vlast.

"Mi moramo da napravimo atmosferu u društvu takvu da oni mogu da sagledaju šta se sve desilo, šta je sve rat doneo, kolike zločine na svim stranama, koliko izgubljenih glava i da ne treba veličati nikoga ko je na na taj način u te stvari bio umešan.

Ali, dok ne promenimo vlast, mi ćemo imati murale i grafite o Srebrenici, i neke strašne stvari koje ne treba da se dešavaju", poručio je Đilas.

Mahir Mešalić zatražio da se odgodi odluka o imenovanju sudije do mišljenja Venecijanske komisije

Mahir Mešalić zatražio da se odgodi odluka o imenovanju sudije do mišljenja Venecijanske komisije

Podsjećamo, mural Ratku Mladiću o kome ovih dana priča cijela Srbija osvanuo je na zgradi u Njegoševoj ulici u Beogradu još u julu, a od prije nekoliko dana organizovao se niz protesta dvije suprotstavljene strane.

Policija je tokom prethodnih dana dežurala na toj lokaciji kako bi, kako je navedeno, spriječila potencijalne sukobe, a prije nekoliko dana privedena je i aktivistkinja Aida Ćorović koja je bacila jaja na mural, nakon čega su se građani, političari i NVO u znak protesta okupili kod murala.

Nedugo nakon privođenja, puštena je na slobodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije