Devet godina zatvora za pokušaj ubistva jednog od najpoznatijih srbijanskih biznismena

0
Radiosarajevo.ba
Devet godina zatvora za pokušaj ubistva jednog od najpoznatijih srbijanskih biznismena
Foto: Arhiv / Visi sud u Beogradu

Viši sud u Beogradu osudio je danas na devet godina zatvora Aleksandra Zdravkovića povodom optužbi da je pokušao da ubije biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko teško ranjen.

Ovo drugom prvostepenom presudom Zdravković je osuđen na godinu dana manju kaznu, nego prvom presudom, koju je u julu pošle godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da mu se suđenje ponovi, piše Blic.rs.

I na novu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, koji će donijeti konačnu odluku u ovom slučaju.

Zdravković je osuđen za krivično delo “teško ubistvo u pokušaju”, jer je zajedno sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i jer je umišljajem doveo u opasnost i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Beko je početkom aprila rekao da je s protekom vremena sve uvjereniji da je Zdravković osoba koja je pucala na njega.

Zdravković je tada ponovio da nema veze sa tim događajem i da biznismena može slobodno da pogleda u oči.

Prema optužnici, NN lice je mobilnim telefonima “specijala” javljalo Zdravkoviću put i kretanje Bekovog vozila.

Kada su stigli ispred Bekove kuće na Senjaku, optuženi je prišao vozilu u kome su se nalazili Beko i njegov vozač i iz neposredne blizine, iz revolvera najprije pucao u prednji dio zadnjeg stakla vozila, iza suvozača, a zatim ispalio projektil u zadnji donji kvadrant stakla suvozačevih vrata.

Potom je iz pištolja ispalio treći projektil u pravcu sjedišta vozača, a projektil je udario u plastiku kasete izmedju vozačevog i suvozačevog sjedišta sa desne strane.

Beko je uspio da se okrene leđima prema vozaču, a zatim je sa obe noge udario u suvozačeva vrata i iskočio iz vozila.

Optuženi, je prema optužnici, u kratkom vremenskom razmaku pištoljem sa dva ispaljena projektila pogodio Beka dok je stajao pored vozila, nanijevši mu jednu prostrelinu na lijevoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na prednjoj desnoj strani trbuha.

Drugim projektilom mu je naneo prostrelinu na lijevoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na donjem unutrašnjem dijelu desnog preponskog predjela, nakon čega je biznismen pao na tlo, a zatim ga pogodio i trećim projektilom nanijevši mu prostrelinu mekog potkožnog tkiva u gornjem dijelu desnog lopatičnog predjela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije