Počinje suđenje kriminalističkim tehničarima koji su uništili donji veš Davida

Radiosarajevo.ba
Počinje suđenje kriminalističkim tehničarima koji su uništili donji veš Davida
FOTO: Screenshot / Protesti u Banjoj Luci

Suđenje Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku, kriminalističkim tehničarima PU Banja Luka počinje danas, a njih banjalučko tužilaštvo tereti za svjesno i namjerno bacanje u smeće donji veš Davida Dragičevića da bi prikrili tragove njegovog ubistva.

Građani i predstavnici neformalne grupe "Pravda za Davida" okupili su se danas ispred banjalučkog suda.

Kako je ranije saopćeno, suđenje će se održati zbog sumnje da su počinili krivično djelo spriječavanje dokazivanja, odnosno zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića koji je mogao i trebao da posluži kao dokaz u istrazi.

Ozren Perduv, predstavnik grupe "Pravda za Davida" rekao je za Buku da na suđenju radi tužilac Dalibor Vrećo kojem je Tužilaštvo BiH izuzelo predmet.

"Jedino pravo suđenje i mi se nadamo da će biti jeste Vreći. Onog trenutka kada bude osuđen - bit će pravo", poručio je Perduv.

Podsjetimo da je slučaj ubistva Davida Dragičevića preuzelo Tužilaštvo BiH, a Perduv je napomenuo da je predmet tek preuzet prije nekoliko dana.

"Nadamo se konkretnim potezima", zaključio je Perduv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije