Detalji tragičnije pogibije Irfana i Nejle na putu za Beograd

Radiosarajevo.ba
Detalji tragičnije pogibije Irfana i Nejle na putu za Beograd

Bračni par Irfan Vatić (32) i Nejla Halitović (27), kao i njihov prijatelj Sead Krlić (32), poginuli su u ponedeljak ujutru u stravičnom udesu na magistralnom putu Novi Pazar-Raška.

Njih troje su bili u automobilu marke BMW koji je, iz za sada nepoznatih razloga, nekoliko kilometara od Novog Pazara prešao u suprotnu traku i udario u autobus "Sandžaktransa" koji se kretao iz pravca Raške.

Prema pisanju Blica, Vozač autobusa je pokušao da izbjegne auto, koji je, najvjerovatnije zbog leda na putu, bio van kontrole i išao pravo ka njima, ali nije uspio. Samo prisebnošću i uz pomoć drveća, uspeo je da zaustavi autobus pun putnika da ne sleti niz sklad i prouzrokuje još veću tragediju - pričaju očevici i dodaju da su zbog niske temperature, poledice uslovi za vožnju bili veoma loši.

Za troje putnika automobila, međutim nije bilo spasa.

- Dok su ih vatrogasci izvlačili iz automobila, iz torbe nesrećne žene su ispale pelene pa je nastala panika jer je postojala mogućnost da se u smrskanom vozilu nalazi i beba. Sve je pregledano, ali, na sreću, dijete nije bilo sa njima - dodaje vozač koji se zaustavio nakon udesa.

U porodicama nastradalih je vladao muk. Rođaci mladog bračnog para kažu da su se Irfan i Nejla uputili za Beograd, gde je ona imala zakazan ljekarski pregled, a da ih je Sead vozio da se ne bi mučili autobusom.

"Kada su vidjeli koliko je napadao snijeg i kako su ulice neočišćene, roditelji su Irfana i Nejlu molili da ne kreću na put ili da bar krenu kasnije, ali ih nisu poslušali. Tragedija, ostaše djeca od šest mjeseci i tri godine siročići - jedva je izustio Irfanov rođak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije