Detalji stravične nesreće u Beogradu: Izletljeli su, sjeli u taksi i pobjegli

Radiosarajevo.ba
Detalji stravične nesreće u Beogradu: Izletljeli su, sjeli u taksi i pobjegli
Foto: RAS Srbija / Udes u Takovskoj ulici u Beogradu

Odjednom sam osetio strahovit udarac. Nekoliko trenutaka kasnije, vidio sam vozača i putnike iz vozila koje je udarilo u moje, kako izlaze iz auta, ulaze u taksi i nestaju. Sa mnom su u tom momentu bile supruga, kćerka i unuka od 14 mjeseci.

Strašan udes: Automobil udario u trolejbus, a onda u drugo vozilo

Ovako za Blic priča svjedok i žrtva stravičnog sudara na uglu Takovske i Svetogorske ulice u kom je povrijeđeno šestoro ljudi.

Kako Blic saznaje, automobil marke Reno megan je udario u trolejbus na liniji 41, potom se zakucao u automobil marke Toyota u kom se nalazio sagovornik sa porodicom.

„Mislim da mi je propuštanje automobila spasilo život. Sekunde su bile u pitanju. Vozač Renoa je preticao kolonu vozila kada je u punoj brzini udario u trolejbus, odbio se i potom udario u automobil u kom sam bio sa porodicom“, priča uznemireni vozač Toyote.

Njegova supruga, kćerka i unuka stara svega 14 mjeseci, prevezene su u Urgentni centar.

„Moja kćerka je bila krvava. Uspio sam nakratko da se čujem sa njima. Dobro su, nalaze se van životne opasnosti“, kaže on.

Još potresen zbog svega što se dogodilo, on priča da su vozač Renoa i putnici iz tog automobila, poslije udesa sjeli u taksi i pobjegli.

„Djevojka koja se nalazila u automobilu koji nas je uradio je bila krvava. Muškarac koji je vozio je doslovno preko nje pokušavao da izleti iz auta. Dok sam se okrenuo da se uvijerim da je moja porodica dobro, oni su već sjeli u taksi i nestali“, kaže sagovornik Blica.

Udes u Takovskoj ulici u Beogradu - undefined

Foto: RAS Srbija: Udes u Takovskoj ulici u Beogradu

Prema priči očevidaca, iz automobila Reno megan izašla su tri muškarca i povređena djevojka i pobjegli taksijem ka Ulici Ilije Garašanina.

„Pričali su na engleskom, tačnije više puta su rekli: „Mister, mister“, tako da pretpostavljam da su stranci – priča jedan od očevidaca i dodaje da je vozilo, kojim su izazvali udes, iznajmljeno.

On dodaje da je od siline udarca, iz Renoa ispao motor, dok je prednji dio trolejbusa toliko oštećen da su radnici Parking servisa jedva uspjeli da zakače i potom odšlepaju vozilo.

Iz Urgentnog centra su za Blic potvrdili da je šest osoba povređeno u ovom udesu.

„Oni se trenutno nalaze na dijagnostici“, kratko su rekli iz ove zdravstvene ustanove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije