Detalji smrti žene u Međimurju: "Provaljeno je, sve je ispreturano"

Radiosarajevo.ba
Detalji smrti žene u Međimurju: "Provaljeno je, sve je ispreturano"
Foto: Index.hr / Ubistvo u Međimurju

U Kući u međimurskom mjestu Novakovec sinoć je pronađeno mrtvo tijelo žene.

Riječ je o starijoj ženi u dobi od gotovo osamdeset godina. Policija je dojavu o pronalasku mrtvog tijela u Ulici Vladimira Rojka dobila oko 18 sati.

Nova tragedija u Međimurju: Pronađeno beživotno tijelo žene!

Policija vrši uviđaj i sumnja na nasilnu smrt.

Kako doznaje Index.hr, od susjeda s kojima su razgovarali, oni ženu koja je sinoć pronađena mrtva nisu vidjeli najmanje sedam dana.

"Niko ništa nije čuo. Sedam dana je niko nije vidio. Sama je živjela, bila je povučena. U zadnje vrijeme nismo nikoga vidjeli da dolazi kod nje. Nismo ništa posumnjali jer je zima i ne viđamo se toliko na ulici", rekla je susjeda koja živi u neposrednoj blizini.

Razgovarali su i sa susjedom koji je razgovarao s policijom.

"Nisam je vidio barem tjedan dana, ja radim i kad dođem doma, ni inače je ne bih svaki dan viđao. Baš sam danas pitao susjeda je li ju on vidio i isto je rekao da nije i onda se večeras dogodilo ovo. Došla je jedna žena koja je od nje kupovala jaja. Nije joj se javljala na telefon pa je ta žena došla k njoj. Ima odozada kućicu u kojoj boravi i kad je žena ušla, vidjela je nju kako na podu leži", ispričao je Indexu susjed.

Kaže kako je, po svemu sudeći, tijelo tamo duže vrijeme stajalo. Spominje se da je bilo i krvi.

"Mene je policija zvala kao susjeda, rekao sam im koliko dugo je nisam vidio. Razgovarao sam s njenim sinom koji je rekao da je provaljeno, da su stvari sve ispreturane. Ona je imala te kokoši i uzgajala jaja, navodno je samo jedna kokoš ostala. Ona je bila njemačka penzionerka, cijeli život je bila u Njemačkoj i tu se vratila proživjeti starost, ali ovo je radila valjda iz hobija", ispričao je susjed.

"Bila je sama, ima samo sina i dvije unuke. Sin živi u Domašincu, a unuke po drugim mjestima", dodao je.

Podsjetimo, Međimurje je jučer već šokirala tragična vijest o smrti 37-godišnje majke devetero djece u Piškorevcu.

Tragedija u Hrvatskoj: Ubijena majka devetero djece

Policijski službenici uhapsili su 35-godišnjaka s područja općine Mala Subotica zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubistva", objavila je policija. Riječ je o B.B., 35-godišnjaku iz Piškorovca. On je bio nevjenčani suprug ubijene žene.

Obdukcijom će se utvrditi koje su povrede bile fatalne za njezinu smrt, ali kako Međimurske novine doznaju od izvora bliskih istrazi, najmanje je jednom u nedjelju ubodena oštrim predmetom, dok je zadobila i niz povreda unutrašnjih organa koje su vjerovatno rezultat premlaćivanja, odnosno nekih drugih udaraca u tijelo. Jučer je preminula u bolnici. Inače, uhapšen je muškarac (35) poznat policiji i zaradio je niz prijava od strane policije...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije