"Đavolje kočije": Vučić pokazao kako se na Balkanu ispituje kvalitet helikoptera

Radiosarajevo.ba
"Đavolje kočije": Vučić pokazao kako se na Balkanu ispituje kvalitet helikoptera

Vojska Srbije u subotu je predstavila nove helikoptere kupljene u Rusiji, a ceremoniji na vojnom aerodromu u Batajnici pored Beograda prisustvovao je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je za nove helikoptere Mi-35, H145M i Mi-17 rekao da su nabavljeni jer je to omogućila i "značajno bolja situacija" u državnom budžetu, a kupljeni su "uz znatan popust i olakšice" koje je Srbiji dala ruska strana.

Zahvalivši "ruskim prijateljima", Vučić je ocijenio da je riječ o moćnim strojevima i najmodernijim europskim i ruskim helikopterima koje mnogi nazivaju "đavoljim kočijama", ali je naglasio kako će te letjelice služiti kao čuvari Srbije.

Tokom predstavljanja ovih novih helikoptera, predsjednik Srbije je demonstrirao "kako se to na brdovitom Balkanu provjera kvalitet" tako što se kucajući prstima po staklu "đavoljih kočija" i sam uvjerio u njihovu čvrstoću...

Neke nove metode, znane samo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije