SR / Vučić o novim helikopterima: Zovu ih đavoljim kočijama, oni su čuvari našeg neba

07. 12. 2019. u 13:20:00 Fena

Shares: 36

Vojska Srbije u subotu je predstavila nove helikoptere kupljene u Rusiji, a ceremoniji na vojnom aerodromu u Batajnici pored Beograda prisustvovao je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da su tom nabavom "značajno pojačane performanse i kapaciteti VS".

Vučić je za nove helikoptere Mi-35, H145M i Mi-17 rekao da su nabavljeni jer je to omogućila i "značajno bolja situacija" u državnom budžetu, a kupljeni su "uz znatan popust i olakšice" koje je Srbiji dala ruska strana.

Zahvalivši "ruskim prijateljima", Vučić je ocijenio da je riječ o moćnim strojevima i najmodernijim europskim i ruskim helikopterima koje mnogi nazivaju "đavoljim kočijama", ali je naglasio kako će te letjelice služiti kao čuvari Srbije.

"Kada pogledate kako strojevi izgledaju jasno vam je zašto za njih kažu da su strah i trepet i zašto ih neki nazivaju 'đavoljim kočijama'. Za nas su oni čuvari naše zemlje i neba", istaknuo je Vučić.

Rusija je helikopetere isporučila nekoliko mjeseci prije roka, a u Beograd su dopremljeni teretnim avionom ruske vojske dva dana uoči sastanka predsjednika Srbije Aleksandara Vučića s ruskim šefom države Vladimirom Putinom u Sočiju.

NEMA KOMENTARA