Darija Kisić Tepavčević: I sljedeći vikend je ključan, još malo strpljenja

Radiosarajevo.ba
Darija Kisić Tepavčević: I sljedeći vikend je ključan, još malo strpljenja
RTL/Screenshot / Darija Kisić Tepavčević

Zamjenica direktora instituta za zdravlje Srbije Darija Kisić Tepavčević potvrdila je da će penzioneri poslije Vaskrsa moći da prošetaju od 18 sati.

"Oni su bili najsavesniji deo populacije. Uspeli smo da sačuvamo one koji imaju najveu verovatnoću komplikacije i zato je prosečan uzrast obolelih kod nas niži nego u ostalim zemljama", rekla je Kisić Tepavčević za RTS.

Ona je rekla da se na posao u Srbiji prvo vraćaju građevinski radnici i zanatske radnje počeće da rade sledeće sedmice.

"Od 27. aprila počeće da rade frizerski saloni i teretane, a u sedmici od 3. do 10. maja kafići i restorani uz striktno poštovanje mera", rekla je ona.

Kisić Tepavčević je kazala da će i kada se otvori aviosaobraćaj biti obavezan karantin od 28 dana.

"Biće specijalan i aktivan nadzor zbog prevencije od ulaska virusa u našu zemlju", rekla je ona.

Kako je kazala, i sljedeći vikend je ključan, ali je dodala da ne zna tačno koliko će tada trajati policijski čas. Prema njenim riječima, "ne možemo da presječemo i sviramo kraj", ali je dodala da ćemo se navići na virus i da se nada da ćemo moći da ga ignorišemo ako bude opstao među nama.

"Vidimo kraj i treba da budemo strpljivi još malo, broji se u danima", rekla je Kisić Tepavčević.

Dodala je da su brojevi novooboljelih i dalje na visokom nivou ali da se ne može situacija posmatrati kroz ukupne apsolutne brojeve. Napomenula je da je sada veći broj testiranja i da je zbog toga povećana i vjerovatnoća otkrivanja novih slučjajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije