Danijela snimila razgovor sa silovateljem; Reagirao i optuženi glumac Lečić

3
Radiosarajevo.ba
Danijela snimila razgovor sa silovateljem; Reagirao i optuženi glumac Lečić
PrtScr / Danijela Štajnfeld i Branislav Lečić

Glumica Danijela Štajnfeld je u dokumentarnom filmu "Zaceli me" progovorila o traumatičnom iskustvu silovanja. Na vrhuncu karijere, ona je otišla u Ameriku kako bi prevazišla traumu, a nakon povratka u Srbiju riješila je da se suoči sa silovateljem.

Danijela je za silovanje optužila Branislava Lečića, a susret koji se dogodio je snimila i dostavila tužiocu i policiji kao dokaz.

Kako piše Telegraf.rs, Danijela u toku snimka pita silovatelja sjeća li se da je plakala i da nije želela da ostane nasamo s njim, da se osjećala ugroženo, da je govorila „ne“, na šta joj je on odgovorio:

"Mogu da razumem, ali to je velika greška! Moje iskazivanje nežnosti nije izraz nepoštovanja, to je tvoje dostignuće! To je za čast, a ne za osećaj ugroženosti. Iskreno ti govorim. Kao da bih stavio ku*ac u neku koju ne poštujem? Da ponižavam, da potcenjujem? Naprotiv, to radim sa osobom koja zaslužuje moju naklonost! Imaš li ti pojma ko sam ja".

Danijela je ovaj razgovor obavila četiri i po godine nakon silovanja.

Nakon optužbe glumice Danijele Štajnfeld, koja je u beogradskom Višem tužilaštvu da je izjavila da ju je silovao Branislav Lečić medijima je poslao izjavu o svemu.

"Povodom optužbi koje su se pojavile u medijima o mom navodnom silovanju Danijele Štajnfeld, dajem sljedeću izjavu: Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje", izjavio je Lečić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije