Dačić: Sukobi u Nagorno-Karabahu mogu biti upozorenje svima u regionu

2
RTS
Dačić: Sukobi u Nagorno-Karabahu mogu biti upozorenje svima u regionu

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić za RTS je rekao da se Srbija u sukobu Armenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu ne stavlja ni na čiju stranu, već da je cilj da se sukobi prekinu i da se svi vrate za pregovarački sto.

Poručio je da to može da bude dobro upozorenje za sve u regionu koliko je malo vremena potrebno da se ponovo zapale neki stari sukobi i koliko je važno čuvati mir i stabilnost u čitavom regionu.

"Tu već više od 20 godina postoje strani pregovarači, takozvana Minska grupa, za koju su govorili da nema nikakvog uspjeha niti se interesuje da dođe do nekog rješenja. Njima je u interesu da taj sukob traje što duže", rekao je Dačić i dodao da je sama ta činjenica dovela do toga da malo-pomalo dođe do nekog incidenta.

Na pitanje zašto im je interesu da se ne riješi sukob, Dačić kaže da time daju osnovu, suštinu i razlog svog daljeg opstanka.

"Ako je neko na čelu neke grupe koja 20 godina radi i prima velike plate i dnevnice", dodao je Dačić i dodao da su Armenija i Azerbejdžan za Srbiju prijateljske zemlje i prijateljski narodi.

"Mi, naravno, apelujemo na prekid neprijateljstava, da se što pre svi vrate mirovnim pregovorima, ta Minska grupa, koja je formirana prije 20 godina, to i ima za cilj", naglasio je Dačić i ukazao da se Srbija ne stavlja ni na jednu ni na drugu stranu.

"Ovo može da bude dobro upozorenje za sve u regionu koliko je malo vremena potrebno da se ponovo zapale neki stari sukobi i koliko je važno čuvati mir i stabilnost u čitavom regionu", poručio je Dačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije