Dačić: "Staviću zastavu RS, da vidim hoće li sjediti pored nje"

Radiosarajevo.ba
Dačić: "Staviću zastavu RS, da vidim hoće li sjediti pored nje"
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ivica Dačić

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne smije više da priča o novim povlačenjima priznavanja nezavisnosti jer će, „ovi na Kosovu pasti u nesvijest od toga“, i poručio da je nezavisnost Kosova mrtvo slovo na papiru, ,prenosi Fonet.

„Ne šalim se, stvarno pričam, raspoloženje je takvo. Ne bi oni povukli kandidaturu za Interpol da situacija nije takva“, rekao je Dačić.

Govoreći o odnosu Europske unije i svjetske zajednice prema kosovskom pitanju, Dačić je rekao da će kada kod njega bude došao amabasador Velike Britanije, on staviti zastavu Republike Srpske pa da vidi da li će ambasador sjedeti pored nje.

„Kažu da ne mogu da uređuju prostorije, ali ne možete ni moju prostoriju da uređujete, ali možete da ne sjedite“, konstatovao je Dačić, povodom nedavnog slučaja kada je britanski amabasador na Kosovu u kabinetu Aljbina Kurtija sjedio pored albanske zastave.

Komentarišući posljednje izjave lidera Samoporedjeljenja Kurtija, Dačić je rekao da je „mislio da nema goreg od Haradinaja, ali da možda, ipak, ima“.

On je istakao da bi Srbija trebalo da nastavi da bez kompleksa štiti svoje nacionalane interese.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije