Srbija nastavlja bjesniti zbog Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Dačić: "Čemu sad to?"

25
Radiosarajevo.ba
Srbija nastavlja bjesniti zbog Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Dačić: "Čemu sad to?"
FOTO: AA / Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić u intervjuu za Pink TV govorio o najavljenoj Rezoluciji o genocidu u Srebrenici koju bi Ujedinjeni narodi mogli usvojiti 27. aprila.

U novoj skandaloznoj izjavi rekao je da je ova odluka "sramna uzimajući u obzir sve historijske činjenice" te je upitao: "Čemu sad to, pa Srebrenica je bila prije 'NATO agresije' 1999. godine".

Koje to "sve historijske činjenice" mogu promijeniti činjenicu da je u Srebrenici bio genocid, kao i presudu Međunarodnog krivičnog suda, Dačić nije pojasnio.

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Prema njegovim riječima, Zapad zaboravlja da je "nad Srbijom izvršena 'agresija' 1999. za koju niko nije odgovarao, a koja je proglašena za humanitarnu intervenciju iako su stradali civili".

"Zapadne zemlje kažu nema potrebe da se vraćamo u prošlost, a pitanje Srebrenice, koja je bila prIJe 'NATO agresije' nije vraćanje u prošlost? Sada nama neko drži predavanja o tome da mi nemamo viziju i ne gledamo u budućnost i da treba da se pridružimo toj Rezoluciji itd", rekao je Dačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije