"Da se ne naljute susjedi iz BiH": Pogledajte kako su u Hrvatskoj nazvali ćevape

/ Komentari (132)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Koel

NRavno da ne mogu biti cevapi sa svinjetino zna se od cega se pravi cevap tacka

Habuhabuhabu

A somun neka bude nakoturalj

e svašta

10 mljevenika u pola, please.....

666

Baš me interesuje kako su nazvali pizzu, lazanje, makarone ili špagete da se Italijani ne naljute ????????

rw

Nema veze ime ako su sočni i ukusni :)

63

NRavno da ne mogu biti cevapi sa svinjetino zna se od cega se pravi cevap tacka ka Koel Eto kao što burek ne može biti od puretine ili nekog drugog mesa, ili kropiruša samo od žutog krompira, jer bijeli krompir nije to to, punjena paprika samo od duge bijele riže... NE RISE!

Brato

Krvači su naj nakaradniji narod koji je otpo od smrdoslavije!Pa oni (krvači )su toliko izvrnuli jezik da se muče kada ga pričaju a sve zahvaljujući Dr.sranji njofri retardiranom krivoustom...oni ga kopirali misleći da priča ispravno on šlagiran I uvrnutih žvalja!

Gajba

Svi se smiju hrvatskim terminima, a opet ih koriste. Npr. rukomet. Što ga ne zovete hendbol. Polako se uvodi i naziv nogomet, što je ljudima smješno, ali ista je stvar kao s rukometom.

Hahaha

Hrvati nemaju ideju ni za šta ,osim za kopiranje ,od pokušaja složenica po ugledu na njemački jezik ,humora kojeg nemaju,pa do hrane

Bosanac

Hahahahahaha, pa opet hahahahahaha, hajde prijatno u svakom slucaju.

Meho

Molim 10 mljevnika u naviljak od tijesta.

lenovo

Ovo su snobovski cool cevapi, to ono kad se napucas i izvedes curu, gdje ces jesti obicne cevape. Jah.

Cevap

Vi niste normalni cevap je cevap bez obzira gdje se pravi koji bolesnici

@Brato

Krvači su naj nakaradniji narod koji je otpo od smrdoslavije!Pa oni (krvači )su toliko izvrnuli jezik da se muče kada ga pričaju a sve zahvaljujući Dr.sranji njofri retardiranom krivoustom...oni ga kopirali misleći da priča ispravno on šlagiran I uvrnutih žvalja! ka Brato<< Da a zato mi u BiH ne govorimo Hrvatske riječi nego čisto Bosanske riječi

@Cevap

Pa ja ćevap je ćevap. I meso je meso i isto se kaže i u Japanu, Africi, Kini, Bosni, Italiji, Francuskoj itd. Eto u Americi se isto kaže meso ko u BiH a u Indiji

@Koel

A ti Koel ne seri naždero si se ti svinskog mesa u dijaspori evo počelo ti na uši da izlazi

Martić

Koliko vam je stara GRAMATIKA BOSANSKOG JEZIKA? Komentirate nešto što ne poznajete. Imate kompleks najmlađe nacije u Europi. Neka mi se sada neki pametnjaković ruga zbog EUROPE.

JC

NRavno da ne mogu biti cevapi sa svinjetino zna se od cega se pravi cevap tacka ka Koel . Zna se od čega se prave ali svinjetina je jeftina pa se zato i jede i dodaje gdje se god može zamjeniti za skupo meso (teletine, junetina..).

Ela

Ovo je kradja brenda i vrlo bjedno...Napravite to sa hamburgerom ako are face pa prodavajte u EU kao autenticno hrvstsko. U EU bi bolje prosli sa hrvatskim hamburgerom.

Ela

Kradja i necasna ekdploatacija kulinarske bastine susjeda.Hrvatima nista nije sveto.Ali necete se obogatiti na ovom brendu. Evropljane imaju vec svoje navike zamrznuta hrane i hrvatski brendovi zamrznute hrane se ne mogu probiti na trzistu .Dijaspori iz Bih predlazem bojkot koliko se ovakvo nesto pojavi u prodavnicama strane hrane.Sramotno.

fgf

tzu

Hamdo

A mi ko nismo ukrali ćevape od Turaka

Nako

Dobro došli u hrvatski svijet ...

Vess

I treba da se zovu drugačije u Hrvatskoj, jer nisu ni nalik na naše ćevape/čevapčiće! Kada ih stranci tamo naručuju nije im jasno u čemu je fol.

@Za Hamdu

Ajde pa ti si otkrio Ameriku. Pa evo naprimjer pica u Italiji premaže sa paradajzom a kod nas sa keča upozno sam Italijane koji nikad neće jest kečap. A u nekim djelovima Amerike na picu stavljaju voće. Grah kod nas znase kako se jede u Americi se jede sa bananama i još nekim voćem a jel to pica i grah il nisu

mljevenici?????

Koliko vam je stara GRAMATIKA BOSANSKOG JEZIKA? Komentirate nešto što ne poznajete. Imate kompleks najmlađe nacije u Europi. Neka mi se sada neki pametnjaković ruga zbog EUROPE. ka Martić ne "serendaj", ti nemas pojma ni o cemu i lupetas ko` Maksim po diviziji..........mljevenici?????

@Ela

Ela Ela a inače je hamburger Američki izum i dolazi po imenu Američkog grada. A isto i Hot Dog je isto što su Amerikanci izmislili a ne vuči ovo od Njemaca

Opuzenac

Kavav revolucionaran izum....nešto slično nikad nije postojalo

Opuzenac

Zašto onda radiš u hrvatskoj...šta ne ideš u srbiju

opuzenac

.

Kaj ba bre

ZNATE U ČEMU JE BIT? Evo, npr. reč televizor dolazi od latinskih reči tele-daljina vizor-vid, gledanje i tako reč dalekovidnica, sa kojom su 90ih hteli zameniti televiziju, jeste ispravna. Ali je to teško, pošto se reč televizija uvukla u naorodu i nije moguće uspešno je zameniti i zato je pohvalno, to šta oni ODMAH menjaju ono šta sada mogu u svoje reči, a to znači da šta duže Srbi čekaju to više gube svoj hrvatski jezik i identitet. To je to. Strašno!... Šećer je čisti turcizam od reči seker i zato Slovenci, do kojih ti Turci nisu došli, imaju svoju reč za sećer, a to je slatkor. Ali, to je naša južnoslavenska reč i sada bi neki idioti pisali da i Slovenci izmišljaju jezik!? Ista stvar i sa mesecima u godini, koje jedini od južnoslavena imaju Hrvati jer čuvaju svoje, tu nikom ništa, ćutimo? Ova zaštita jezika je baš lepo razotkrila srpske laži, isto ko i ona Evopska analiza gena koja je pokazala, da taj južnoslavenski gen najviše imaju Hrvati, a srpska karta gena je najšarenija u Evropi, i za to ćutimo.

Net

Nportal ŠTA STVARNO ZNAČI "ALAL VERA"? Izraz potiče iz doba Turaka.

Slaven

Ovde svi Srbi pišu hrvatskom latinicom i odbacili vizantijsku ćirilicu? Hoće li odbaciti i njenu podelu i mržnju, to krivoslavno, harlotsko zlo? Da se vrate papi i braći svojoj, svojim korenima, zajedništvu i slozi...? Hrvati jedini od Južnih Slovena imaju baš sva narečja, ekavicu i jekavicu i ijekavicu i čakavicu i štokavicu i kajkavicu i to ti jasno dokazuje da su svi južnoslovenski jezici hrvatski. Analiza gena ti isto dokazuje da su baš Hrvati taj najstariji južnoslovenski narod jer taj gen imaju u najveći odsto u Evropi šta znači da su svi Južni Sloveni zapravo Hrvati. Zato je Hrvate trebalo smanjiti ili skroz izbrisati ili staviti u starateljstvo jer jedino sa tom istinom mogu ti južni Sloveni da se ujedine a to je opasnost posle za italijane i germane i francuze... Stvore zajedničku državu svih Južnih Slovena i ne nazovu je Srbija da se ne sramote pred istorijom i ne dozvole da se zove Hrvatska i nazovu je veštačkim imenom Jugoslavija

21VEK

-Najčešće prezime među Slavenskim narodima je Horvat (Horwath), a i hrvatsko prezime Novak, dok Srb ili Srbić nema niko, u Srbiji ga jedva ima. -Analiza gena je pokazala da je najveći odsto južnoslovenskog gena u Evropi eto baš kod Hrvata, a svi o tome ćute. -Poljski kardinal i učenjak Stanislav Hojus u 16 veku piše da je hrvatski jezik MAJKA SVIH SLAVENSKIH JEZIKA. -Legenda o ČEHU LEHU MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske. -Konstanrin Porfirogenet piše da reč Hrvati znači "zemljovlasnici - oni koji imaju mnoge zemlje". -Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srb namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativ.net FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!

Memo

Josip Broz Tito umire u Ljubljani 4.5.1980g. Memorandum SANU i najava zla Velike Srbije 24.9.1986g! Oduzimanjem autonomije Jugoslovenskim pokrajinama Kosovu i Vojvodini 1989g! Referendum o samoopredeljenju u Sloveniji 23.12.1990g. Balvan revolucija u Kninu počinje 17.8.1990g! Hrvatska se pre referenduma mirno RAZORUŽAVA još 23.5.1990g a referendum se održava 19.5.1991g. Rat u Sloveniji počinje napadom JNA 27.6.1991g. Napad na Vukovar počinje 15.9.1991g a razoren 18.11.1991g! Srpski masovni zločini na Ovčari 20-21.11.1991g a dok se Vukovar branio čak 3 meseca(Namesto da padne u 3dana), Hrvati su zauzli čak 36 magacina JNA. Akcija "Bilogora" one najveće 27.9.1991g. Rat u BiH počinje napadom JNA na hrvatsko selo Ravno koje sravnaju 1.10.1991g! Akcija Malsenica za spajanje tu odvojene Hrvatske 22-27.1.1993g! Akcija Bljesak za sprečavanje linije Virovitica-Karlovac 1-3.5.1995g! Srpski genocid u Srebrenici 13-19.7.1995g! Akcija Oluja za konačno oslobođenje 4-7.8.1995g! Potpisana predaja Srpske vojske Hrvatskoj vojsci u Glini 8.8.1995g! Dejtonski sporazum za mir i u BiH 14.12.1995g! Sporazum o Mirnoj reintegraciji Istočne Slavonije potpisan 15.6.1996g(Radi akcije Grom) a završava 15.1.1998g! NATO bombardovanje Srbije za kraj rata na Kosovu 24.3-1.6.1999g! Drugi Memorandum SANU 20.3. 2011g!

Grom

Ono najbitnije od svega, šta ne sme ni da se govori u Srbiji: 23.5.1990. Razoružanje Teritorijalne obrane SR Hrvatske. Zašto je Vukovar nazvan GRADOM HEROJA je objasnio Ante Gotovina: Kad su Srbi sa 5 silom u Evropi JNA krenuli u agresiju na RH, mi smo bili RAZORUŽANI JOŠ 1990g i imali smo samo 6 bataljuna vojske u celoj državi. Kad su Srbi zauzeli Vukovar imali smo ih 62 jer nam je to malo hrabrih Branitelja u Vukovaru dalo dovoljno vremema da dignemo i rasporedimo vojsku u ostatku zemlje, inače to ne bi stigli da su brže prešli Vukovar i istok zemlje, zato je to Grad heroja... Koja edukacija u Srbiji, lažu te i udžbenici i mediji i političari i crkva i ti to jako dobro znaš? Svi mi znamo istinu za 90ih jer smo je videli i u Srbiji se opet toliko laže! Onda se tu postavlja jedno logično pitanje, koliko li onda Srbi i komunisti i SPC lažu za ono šta nismo videli 40ih i znamo samo ono šta nam oni govore..?

Antifa

Ante Pavelić 1945g: "Kad ti neko dođe rušit državu i seme mu treba izbrisati iz nje, zato su i srpska deca ubijana! Franjo Tuđman 1995g: "Pustite te jadne, prevarene i obmanjene i zatrovane ljude, da odu živi u kolonama"! Jasenovac Memorial site - JUSP Jasenovac www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=6711

21VEK

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u svojoj povelji piše: …Ko god započinje rat zna da svaki rat neizbežno izaziva stradanje civila i da su civilne žrtve često brojnije od vojnih. Prema tome, onaj ko započinje rat unapred zna da će njegovo stanovništvo stradati, ali se svejedno odlučuje za rat radi ostvarenja nekih političkih ciljeva. A neuspeh u ostvarivanju tih ciljeva, gubitak rata i stradanje agresorovog civilnog stanovništva nisu nikada u istoriji bili definisani kao zločin suprotne strane. Nemoguće je da Srbija ne zna da ‘Oluja’ i ‘Bljesak’ predstavljaju, sa stanovišta međunarodnog prava, legitimne vojne operacije radi oslobađanja državne teritorije zaposednute od strane neke druge države uz pomoć pobunjenog lokalnog stanovništva. Celokupna međunarodna zajednica smatra te operacije legitimnim i u skladu s međunarodnim pravom, pa zato Srbija svojim nepriznavanjem tih operacija stavlja samu sebe s one strane međunarodnog prava....

Z4

Krivousti Franjo je posle Oluje sam jasno rekao na HRT-u, da su granice Jugoslavije bile jasne i nisu se mogle menjati, a i nije bilo nikakve šanse da on potpiše predaju ni centimetra hrvatske zemlje, a da je Plan Z4 bio samo taktička varka, za pregovore i odugovlačenje da se tek stvorena i naoružana hrvatska vojska uvežba i spremi za Oluju. A celo vreme je optuživao Srbe da ga oni neće prihvatiti jer i nisu hteli da ga prihvate jer su hteli da uzmu SVE, a na kraju ostili bez ičega. Da sada ne govorimo o moru i milijardama, šta je bio glavni cilj... Nemci ne kukaju, ne lažu, ne truju svoj narod, ne negiraju svoj genocid, dok Rusi rade paradu u Moskvi. Srbi će uvek kukat, dok Hrvati slave maestralnu Oluju u svom srednjevekovnom, kraljevskom Kninu.

Geni

Eupedija, organizacija za istraživanja gena, pokazala je kartu gena svih Evropskih naroda, koja je rađena od 2009-2013g u 82 Evropska instituta, po uzorku krvi građana, a posle je i srpska analiza to potvrdila. Srbi imaju najšareniju kartu gena u Evropi pa više nisu narod, nego samo đubrište gena od osvajača kroz istoriju, a pokazuje i to da Hrvati imaju duplo više i Severnoslovenski gen(Žuta, R1a) i Južnoslovenski gen(Plava, I2a) ali i to da Srbija ima ČAK 20% GRČKOG GENA(Svetlocrvena, E3b), šta je možda i najveće otkriće u srpskoj istoriji, jer to je razloga zašto su postali pravoslavci, dok se Crkva cepala sa njima i Savom kad su se obrnuli Vizantiji i ropstvu… brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/ Telegraf.rs SENZACIONALNO OTKRIĆE: Hrvati su veći Sloveni od Srba a evo od koga su sve Srbi nastali. Telegraf.rs Senzacionalno Otkriće: Zaprepastiće vas ČIJA KRV teče venama PRAVOG SRBINA! Tako i karta Evropskih prezimena pokazuje da je najčešće Slovensko prezime Horvat-Horwath a drugo najčešće Novak a oba su hrvatska dva najčešća prezimena... Croativ.net FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države! jakubmarian.com/wp-content/uploads/2016/03/surnames.jpg

Tesla

Na hrvatskom evru će pisati istina: Nikola Tesla, Smiljani CROATIA! Dali ste ime aerodromu po hrvatskom izumitelju iz Smiljana, a mogli ste ga komotno nazvati Brus Li jer i on ima veze sa Srbijom koliko i Tesla. Ma jeste Zoki komunjara, ali vam ga sa tom izjavom uterao, ono. Istorijski. Hajde se stavi na mesto bilo kojeg turista koji dođe u Beograd i pita gde je rođen taj Tesla, gde mu je kuća, gde je prvi put imao vizije, a prvi Srbin mu odgovori da je to u drugoj državi, u Hrvatskoj, u Smiljane... Kad se Tesla rodio Srbija nije postajala jer je bila Tursko carstvo, Hrvatska je u Austrougarskoj imala svoju autonomiju i Sabor i bana i zvala se Kraljevina Hrvatska i Slavonija a posle i Trodelna kraljevina Hrvatska imali su i svoje hrvatskougarske kraljeve...problem je u tome šta se to u Srbiji ne sme pisati. Toliko je Srbin da je Hrvatima izgradio prvu hidroelektranu u Everopi i to u Šibeniku? Samo ta činjenica je dovoljna da EU zatvori usta Srpskoj banci koja priča o srpskom nasleđu kojeg NEMA, a ne vidi tamo hrvatsko nasleđe... Srbi kad uzmu Evro stavljaju jednu nacrtanu kap-suzu vekovnog srpskog mora, da ga imaju bar na kovanici, jer im ga maestralno izbiše iz glave 95g. Tesla i Smiljani su hrvatski jer je Oluja oduvala plan da budu srpski i.

Sveti Američki Gugl

Danas kad neko bilo gde u svetu gugla "prvi antifašistički pokret na svetu" onda mu gugl kaže da je to bilo u Hrvatskoj! Kad gugla "Nikola Tesla" vidi da je i to u Hrvatskoj i to još blizu mora u Smiljane! Kad gugla "Dečji logori" i to bilo u Hrvatskoj gde su deca bila živa i zdrava sve dok im posle nisu došli rušit državu ko i opet 91g! Kad gugla "najstariji arheološki nalaz ili neandertalac" i to je u Hrvatskoj u Krapini kod Zagreba star 130 000g! Kad gugla "najstariji kalendar" i to je u Hrvatskoj zove se Orion iz Vučedolske kulture pre 5-6000g u Vinkovcima. Kad gugla "Croatia ili Šahovnica ili Vatreni" ima samo da se divi...a vi kukajte i kmečite i lažite i stavljate naslove pune mržnje po medijskoj propagandi sa svoje građane jer znate šta se dobije na gugl kad se upiše "Osmanlijsko ropsto" ili "Đojleni" ili "Judenfraj" ili "genocid"...?

Haško

Hag je na kraju, tek 6.8.2021 godine, dao i spisak svih udruženih u srpskom zločinačkom poduhvatu: Slobodan Milošević, Radmilo Bogdanović, Radovan Stojičić Badža, Mihalj Kertes, Milan Martić, Milan Babić, Goran Hadžić, Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić i Željko Ražnatović Arkan. Presuda pod tačkom 380... Jutarnjilist.hr UDRUŽENI ZLOČINAČKI POTHVAT Haag konačno potvrdio: Milošević i ratni lideri Srba provodili su agresiju na Hrvatsku i BiH.

Jasenovac

Neće tu nikada biti mira sve dok se neće prebrojati zrtve u Jasenovcu, sa Međunarodnom komisijom i savremenom forenzikom i DNK analizom utvrditi ko su i šta su i kako su umirali, da li od gladi ili bolesti ili od noža i metka i utvrdito konačan broj jednom za sva vremena. Na kraju i doneti Zakon o kažnjavanju negiranja i umanjivanja ili preuveličavanja brojki tog genocida i tako puniti državnu kasu od bolesnika.... KAKO NEKO MOŽE BITI PROTIV TOGA I ZAŠTO?

Satira

"Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga u Jasenovcu ubiješ, on hoće u Oluji opet! Pa traži i treći put, da uzmeš u Žutoj kući nož i bolje da je tup, da mu vadiš organe jer svaki je skup! Ma i da mu kosti zdrobiš i baciš u more, on ti dođe na litije protiv Crne Gore! A i Makedonija je ušla u NATO, ma neko će ga sigurno ubit i za to. Takav se Srbin svima ogadio, sada je jasno, s njim je Pavelić najbolje radio".

Net

Evo zašto Hrvati, zbog zakletve, nikada nikoga nisu napali: Dnevno.hr ZAKLETVA HRVATA NE ZABORAVIMO Obećanje pape Agatona Hrvatima koje se ostvarilo!

Bedepe

Kako je moguće da duplo manja Hrvatska, posle porušene i obnovljene 2/3 zemlje ima takvu pobedu na kraju, već 30g ima veći BDP od Srbije i plate i penzije, a da za to svi srpski političari i mediji ćute. Ima li bolje pobede od te?... MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.

Vera

Kako to da su turci 500g u pohode išli preko Beograda za Evropu i pokorili baš sve za to otcepljene pravoslavne zemlje na Jugu Evrope a nikada nisu mogli preko Zagreba ma ni da dodju do njega da pokore te male i prve katolike hrvate pa da skrate za Sloveniju pa za Italiju da tu njihovu "čizmu" lepo odseku od Evrope i pregaze je do Rima i Pape šta im je i bila namera a preko “vatikanskih psa čuvara” hrvata nisu mogli kao ni niko pre njih a srbe jašili i držali u ropstvo veće i od Biblijskog naroda a eto hrvati kažu da ih Gospa od Osmanlija sapasala u Sinju a od komunista u Međugorju a Branitelje 90ih krunica?

More

Nego, ko nas to zavadi? Pa, gde je to vekovno srpsko more, na koje Četnici i vizantijsko krivoslavlje ne izbiše ni 40ih, ni 90ih? A za koje ćute čke četničke kukavičke, kojima je Oluja tako maestralno zatvorila usta, da ga niti ne pominju od 95g a letuju u Grčku ili Albaniju... Croatia Karlobag from the air- youtube Kalinjingrad (Baltička flota). Karlobag (Jadranska flota). Krim (Crnomorska flota).

Net

TRI DESETLJEĆA BRAKA Srđan Đoković otkrio kako je zaveo Dijanu, Hrvaticu koja je rodila najboljeg tenisača svijeta.

Net

Haradinaj poručuje: Treba da pokažemo Srbima gde im je mesto i uradimo isto što i Hrvati.

Spuvanac

Nakon šta su čuli da će se desiti Oluja, Šešelj sa generalima JNA počeo da se idiotski ruga Hrvatima, kako oni nisu sposobni za nikakvu vojnu akciju i ne da će im biti Oluja, nego samo "vetrić iz gu*ice" u narodu poznat ko puvanac ili spuvanac... a pošto znamo kako ih je na kraju oduvao, eto čudno da nikada niti jedan srpski medij o tome nije pisao, a eto i "vekovno srpsko more" je zaboravljeno od 95g i o njemu se ćuti? ...Koliko vas uopšte zna ono najbitinije od svega a šta se u Srbiji niti ne sme govoriti a to je da su hrvatski komunisti predvođeni sa Ivicom Račan govorili da RH ide u mirnu i Ustavnu i demokratsku i Referendumsku odluku o razilaženju od Jugoslavije i da će zato mirno predati oružje i da neće ratovati pa su još 23.5.1990g obmanuli Hrvate i kompletno RAZORUŽALI RH i svo oružje predali JNA a onda je "Balvan revolucija" i napadi na nenaoružane idijotske Hrvate krenula odmah 17.8.1990g...a na kraju agresorski četnički gubitnici posle kukaju da su Hrvati pokrenuli rat.. Razoružanje Teritorijalne obrane SR Hrvatske 23.5.1990.

Net

Tvrdio da su mu smjestili: Poslušajte kako novi patrijarh Porfirije pjeva četničke pjesme. ISPOVEST OCA SERAFIMA: Vladika Kačavenda silovao dečaka Milića Blažanovića, koji se razneo bombom! Haradinaj poručuje: Treba da pokažemo Srbima gde im je mesto i uradimo isto što i Hrvati. TRI DESETLJEĆA BRAKA Srđan Đoković otkrio kako je zaveo Dijanu, Hrvaticu koja je rodila najboljeg tenisača svijeta. SUDAC DOBRONIĆ DOBIO PISMO OD RATNOG INVALIDA: ‘ZDS je još iz himne srednjovjekovnih mornara’.

Antifa

Kako je moguće da je Beograd bio prvi grad u Evropi očišćen od Jevreja i to pre jednog Jasenovca pa šta su ga čistili i Četnici i vojvode ili su ko pravi "srpski antifašisti" to samo gledali ko i popovi i patrijarsi ili samo malo pomagali da se brže pune vozovi za taj Jasenovac i druge logore u NDH. A čak i tom Jasenovcu su logoraši bili živi sve dok nisu došli da im ruše NDH ko i šta su 91g došli da ruše RH a ko to radi treba i seme da mu se izbriše a ne da se pušta živ u kolone... SUOČAVANJE S ISTINOM Srbija je prva država koja je proglašena 'Judenfrei' i koja je imala 'kombi' plinsku komoru.

Tradicija

Porazom na Kosovu polju 1389g. Srbi su izgubili svoju državnost i postali turski vazali a Turci su se svojom okrutnošću i silom, okomili na srpsku društvenu elitu, na mlade Srbe Đojlene po muškim haremima u Beogardu, na srpski Hrišćanski narod, koji je bio izložen nasilju, ponižavanju i istrebljivanju. Taj i takav način, turske vladavine prema Srbima, kao stanovnicima drugog reda, ostavio je posledice na mentalitet, način razmišljanja i delovanja srpskog vođstva i naroda. Da bi opstali, morali su se služiti sa raznim, izmišljotinama i smicalicama i mitovima i krivotvorenjem činjenica, lukavstvom, podvalama i lažima i obmanama koje su sa vremenom, postale tradicija…Dobrica Ćosić, (Otac srpske nacije, kaže da je temelj srpskog identiteta, laž a temeljno Biblijsko učenje, kaže da je sotona, “otac svih laži“ a Isus kaže: Ja sam, put, istina i život..) -Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno…-U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina. -Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…-Laž je u samom biću Srbina… Laž je srpski državni interes!

Đojleni Balerine Serigaće Degeni

Blicrs JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA. 24satahr 'Šešelja su silovali u zatvoru u Zenici, a zvali su ga balerina'. Espresors DA LI SE RATKO MLADIĆ UNEREDIO NAKON HAPŠENJA? Vukčević otkrio: HTEO SAM GLAVU DA MU SKINEM ZBOG TOGA! ZA SRBIJU JE PRESUDNO DA TRAMP POBEDI BAJDENA! Ne bi valjallo da Belu kuću preuzme čovek koji je Srbe nazivao "nepismenim degenericima koje treba staviti u logore"!

Julijan Gregorijanski

Kako da nekom pravoslavcu čestitam Božić ako i ja i on znamo da je Božić prošao, a da ga on iz inata krivoslavi u, od braće i pape, otcepljenoj vizantijskoj Crkvi i po netačnom kalendaru, a onda licemerno slavi svoj rođendan po tačnom, šta treba da se obojica pravimo ludi? Posle prodane vere za večeru na tri mora, Bog ih kaznio sa 500g ropstva i ostavio bez kapi mora, a Srbi namesto da se obrate postali još gori...

Jenea

Tepić je dobio naredbu da uništi celu vojarnu u Bjelovaru, zato jer je bila jedna od najvećih u družvi, sa najviše naoružanja! Na kraju se razneo, kad su ga Branitelji sterali u manji deo vojarne, a zato nije uspeo da je uništi celu, inače bi sa njom uništio i ceo grad Bjelovar. Ubio je sebe i 11 Branitelja koji su ga okružli ali i 10 vojnika JNA, o čeju se ne govori! Na kraju se Hrvatska vojska, ipak, naoružala iz te vojarne ko iz niti jedne druge. Sa duge strane, crnogorski admiral Vladimir Barović se kod Pule ubio, samo da ne napada grad i civile po naredbi Beograda i JNA.

Nebeski narod

Srbija treba uzeti bar jedan milion migranata i za jedno 50tak godina, kad SPC i četnici i propaganda naprave svoje, svi će oni biti veliki i Nebeski srpski narod, najstariji na svetu još od Adama i Eve? Baš kako se to uradilo i posle 500g ropstva. Orban na početku migrantske krize u EU Parlamentu kaže: "Hrvatska i Mađarska i Poljska su kroz istoriju bile zid i bedem odbrane hrišćanske Evrope, sada to opet moraju biti".

Vera

Zna se kako su stvoreni, srpski mitovi i svo zlo!? Srpsku Pravoslavnu Crkvu je priznala Vizantija oko 200g posle raskola crkve, 1219g samo 2g posle krunisanja, prvog srpskog kralja Stefana od strane rimskog Pape. Bitka na Kosovom polju je bila 1389g gde je ubijeno toliko Srba da postoje, zapisi kako godinama posle u nekim srpskim selima i manjim gradovima, nije bilo plača deteta a posle u ropstvu, deca se radila sa komšijama, hrvatima i madjarima koje nisu pokorili i porobili i tako da je po zakonu ,srpkinja, posle udaje, morala prvu noć, pod turčina(bega ili pašu ili njegove sluge), posle bi je vratili mužu a na kraju bi i svoju i tuđu decu odveli u Tursku da budu Janjičari. A da SPC posle te bitke i takvog stradavanja, umiri svoj narod za duše tih poginulih Srba je izmislila, svetu Nebesku Srbiju za koju je rekla narodu da je to jedan poseban deo raja, kojeg je Bog dao za te ubijene Srbe u toj bitki i za ceo srpski narod, koji gine za svoju svetu zemlju i Pravoslavlje. Eto nešto takvo imaju danas i dzihadisti sa 72devica. Nakon 500g turskog ropstva i odlaska Osmanlija da bi SPC iz njega, digla narod, izmislila je i ideju Velike srbije za ceo srpski narod u jednoj, zajedničkoj državi i počela je da ga samoveliča da je veliki i nebeski i najstariji od Adama i Eve da ga huška na ratove i mržnju i zlo sa lažima i obmanana da stvarno, na kraju, samo laž srbina spasava?

HPC

Znate li to(dok neki govore o pokatoličavanju) da je Ante Pavelić u NDH stvorio HPC(Hrvatsku Pravoslavnu Crkvu) da svi Srbi koji žele da žive u miru imaju svoju Crkvu koja neće služiti Beogradu i slušati njihova huškanja(posle je ubijao NE SVE nego samo one Srbe koji su bili protiv NDH)? Ali to je bilo uzalud jer je SPC napisala Valerijanov Memorandum SPC 1941g gde je počela ludački da širi mržnju i huška Srbe protiv Hrvata. Pa ista stvar se ponovila i sa Memorandumom SANU 1986g gade je najavljena Velika Srbija a onda je isto tako i Tuđman pozvao krajiške Srbe 90g da ne ruše balvane i pokreću rat nego da u njoj žive u miru pa opet i posle Oluje 95g da ne odlaze u kolonama nego da ostanu i žive u miru? Ali to je nešto šta Srbi naprosto NE MOGU i to sve zbog SPC i njenih četnika i vojvoda koji im to ne dozvoljavaju i ne puštaju ih nigde u regionu da žive u miru da ne bi slučajno zaboravili na njihove velike ideje i planove… PAVELIĆ JE OSNOVAO HRVATSKU PRAVOSLAVNU CRKVU: Milo i Dedeić su ISKOPIRALI njegov PROJEKAT i šire ga po REGIONU!

Spomenik

Samo Tuđmanu dignite najveći spomenik u Beogradu, jer je posle 4g srpske agresije, razaranja i sejanja smrti pustio Srbe da odu živi u kolonama. Sprečio je Branitelje da "pročešljaju" kolone i pobiju skrivene četnike, sprečio je avione da ih gađaju i "počiste", rekao je samo : Pustite te jadne i obmanjene ljude da odu živi.... Niko mu nije ni HVALA rekao. Ali šta da je ta Oluja propala, da je srvarno bila samo vetrić iz gu*ice, da sada imaš sve od Virovitice do Karlobaga, da imaš 6-7 milijarde evra od turizma i morske luke i ribu...celu ravnu Slavoniju, Žitnicu Hrvatske? ...Najbolje je kad neko napiše zašto se radujete ubijanju i progonu? Putin se isto raduje i svake godine radi paradu, zato šta je Crvena armija sa Saveznicima 45g u Nemačkoj ubila 2,3 miliona nedužnih Nemačkih civila, a Hrvati slave Oluju koja nije ubila 220.000 Srpskih civila, koji su 4g podržavali svoje očeve, braću, sinove, muževe, da ubijaju komšije u kući pored svoje i da razaraju gradove i rade genocid. Toliko laganja i srpskog kukanja i sustavnog širenja mržnje je potvrda da su ih trebali pobit sve?

Alojzijr

Stepinac nije samo hrvatski mučenik i blaženik i svetac koji je u vreme nacističko-ustaškog genocida spasao oko 25.000 Jevreja(Spomen ploča u Jerusalemu) i 10.000 srpske dece(Kažu malo je mogao je više a posle našli dnevnik da ih spasala neka Diana) nego je i najveći heroj u hrvatskoj istoriji. Zato jer nije ni po cenu života odvojio Hrvatsku Crkvu od Vatikana i Pape kako su Tito i komonisti tražili da bi ih posle sa Četnicima i SPC pregazili i izbrisali(Na čemu se radi već 1000g) da im se izbriše svaki trag ovde na liniji raskola Hrišćanske Crkve i prodora Islama. Ali nisu ga uspeli slomiti nego ga samo iz nebitnog anonimca pretvoriti u sveca i heroja šta ima je sada dupla muka i jad i mržnja... Na kraju Srbi imaju glavnog sveca vizantijskog delitelja Savu koji ih odvojio od braće i Pape a Hrvati sveca koji je i život dao samo da to ne uradi. A to nam sve govori pa i to zašto ga toliko ludački mrze..

Srp

Međugorje i Stepinac su pobedili i Komuniste i Tita i svu silu Partije i UDBE i Četnika i SPC i njene propagande širenja mržnje, a šta im može sada ova velikosrpska propaganda, koja se od Oluje 95g svodi samo na besramno i neviđeno u svetu glumljenje žrtve i kukanje i kmečanje celom svetu pa i Papi. Inače, treba da se čestita Papi Franji koji je od SPC i popova i četnika napravio male majmune, izigrao ih sa onom Komisjiom za Stepinca, samo da ispljuju sav svoj otrov i mržnju i pokažu kakvi su i još da mu, na kraju, dođu da mu ljube ruku, ma majstor Papa Franja bre nema šta? Srbi i SPC u više od 50g pljuvanja po Stepincu nisu našli niti jedan dokaz protiv njega, jer ga ni nema sem mržnje i laži i trovanja naroda...

Jezik

Evo sa Dorćola vam kažem da dorćol na turskom znači četverostrano i to je raskrsnica na ulici koja ide u četiri strane...i čemu to? ZAŠTO TO!? Muka mi svaki put kad se setim... Zašto Srbija ima VAZDUHOPLOVSTVO a nema vazduhoplov koji je avion, a to vazduhoplovstvo se onda ne zove avionstvo? Zašti Srbija ima rečnu luku a nema vazdušnu ili zračnu luku? Zašto Srbija ne čisti svoj hrvatski jezik od toliko turcizma i ne štiti ga od novih tuđica a iz SANU su rekli 2013g da je u Srbiji prema njihovim procenama, oko 35-38% turcizma u zvaničnom i slobodnom jeziku, ali ima ga još i u imenima ulica i trgova i gradova i sela i knjigama.... ŽALOSNO!

Nova

Siječanj, Veljača, Ožujak, Travanj, Svibanj, Lipanj, Srpanj, Kolovoz, Rujan, Listopad, Studeni, Prosinac.

Tesla

Iz Teslinog dnevnika: "Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak. Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota!“

Servia

Nemački arheolozi su (oko 2015g) našli jedan rimski mač, a pored njega kramp (pijuk), na tom krampu je pisalo SERVE. Nemci zato staviše senzacionalan naslov, o kojem i danas ćuti cela Srbija: NAŠLI SMO SRBE SA RIMLJANIMA U NEMAČKOJ! To samo potvrđuje da reč srbi dolazi od reči sluge - servantes, serve, serbe, serbus, srbi...Rimski mač goni robove Serve sa krampom na mukotrpan rad...jer to su robovi Rimskog carstva, koje su Iliri(Hrvati) primili i prihvatili ko svoje i na svoje zlo, a koje je posle Vizantija iskoristila protiv njih. Hrvate sa tim imenom i tom istorijom je lako odvojila i popravoslavila i stvorila novi pravoslavni narod, Srbe. Osmanlije isto tako uradiše sa Bošnjacima...ali svi znamo i analiza gena nam to potvrđuje, da su svi Južni Sloveni zapravo Hrvati.

Mili

Jedva čekam da se nastavi trend izmišljanja novih jela....

Evro

Od svih Južnih Slovena jedino Hrvati imaju svoj autohtoni novac, Kunu. Kunino krzno ko sredstvo plaćanja, kod Hrvata se koristilo još od 13veka, zvalo se i Kunovina. U novo doba, Banovina Hrvatska je koristila Kunu, a onda nastavile i Ustaše u NDH. Dinar je inače još iz stare Grčke.

Net

MRKOMIR I. - Prva hrvatska himna, spot https://m.youtube.com/watch?v=iNvN7fN23cY

Arheo

Informer.rs ŠOK OTKRIĆE U DVORIŠTU HRVATSKE VLADE! Naleteli su na čudnu "čizmicu", a onda su ugledali nešto što ih je ostavilo bez reči!...Arheološka istraživanja u dvorištu Banskih dvora, sedištu hrvatske Vlade, otkrila su 3000 godina staru, do sada skrivenu istoriju Zagreba. Kako je danas rekao premijer Andrej Plenković, pokazano je da na ovom području postojalo veliko i važno središte s kontinuitetom života od praistorije do danas...

21VEK

1. MIT! Veliki potop(Noa) je uništio skoro sav život na Zemlji, pre 12-15.000g! Svaki narod je morao od nekuda doći od preživelih i sa seobama naroda, a i treba imati legendu o tome! Ako je nema, nije autohtoni narod, već se kasnije odvojio od drugog/ih naroda. Jedini od Južnih Slovena koji imaju takvu legendu su HRVATI. 2. SIMBOL! Narod mora imati svoje autohtone simbole, a jedini od J. Slovena ih imaju HRVATI, Šahovnica(Sa kalendara Orion star 5000g) i Hrvatski Pleter(Višeslavova krstionica 8vek), a 4C i Dvoglavi orao su simboli rimskog Cezara i Istočnog i Zapdnog Rimskog carstva. 3. ARHEOLOGIJA! Dokazano, najstariji razvijen narod u ovom delu Evrope su Histri(1200g p.n.e.) u današnjoj Istri, a kojoj je neko maknuo to H da se slučajno ne vežu sa HRVATIMA. 4. VERA! Sloveni su u 7-8 veku iz poganskog višebožja(Perun) uzeli tada jedino Papino Hrišćanstvo, a onda ih razdvojio raskol Crkve u 11veku. HRVATI nisu izdali Papu jer oni koji jesu su završili u 500g ropstva, sa kojem je došla i mržnja. 5. JEZIK! Poljak Stanislaw Hozjusz 1559g piš da je hrvatski jezik majka svih slovenskih jezika(madre lingua) a Faust Vrančić 36g posle piše prvi hrvatski i evropski riječnik. 6. IME! Najčešće prezime među Slovenskim narodima je Horvat, svi o tome ćute! 7. GENI! Evropska analiza gena, 2009-2013g na 82 instituta po uzorku krvi građana, pokazala je da taj najstariji Južnoslovenski gen najviše u Evropi imaju, zamislite, baš HRVATI.

Antifa

Srbi i Turci su jedini narodi na svetu, koji negiraju svoje genocide! Tolika bolasna i ludačka propaganda mržnje od 95g o genocidnim Hrvatima, a eto sada ceo svet zna da su Srbi taj genocidan narod, i da jedini na svetu oni i Turci negiraju svoje genocide, ko da im je to zlo u genima? Znaš kako te Savznici iz WW2 ujedinjeni u NATO paktu izbombardovaše 99g, da zaustave rat i srpske genocidne fašiste, a šta da sada još slušaju kako ti fašisti negiraju svoj genocid i sustavno šire mržnju? Posle propalog genocidnog plana u Memorandumu SANU iz 1986g sada im propada i Memorandum iz 2011g da se sa lažima i medijskom propagandom popravi šteta, eto sa nagiranjem genocida na sebe vuku mržnju celog sveta.

Geni

Zar ne bi Srbija treba uzeti bar jedan milion migranata i za jedno 50tak godina, kad SPC i četnici i propaganda naprave svoje, svi će oni biti veliki i Nebeski srpski narod, najstariji na svetu još od Adama i Eve? Baš kako se to uradilo i posle 500g ropstva. Orban na početku migrantske krize u EU Parlamentu kaže: "Hrvatska i Mađarska i Poljska su kroz istoriju bile zid i bedem odbrane hrišćanske Evrope, sada to opet moraju biti".

Net

Na ostrvo Krk, u mestu Punat, nađena himna hrvatskih mornara iz srednjeg veka sa pokličem ZDS... Dnevno.hr SUDAC DOBRONIĆ DOBIO PISMO OD RATNOG INVALIDA: ‘ZDS je još iz himne srednjovjekovnih mornara’.

Net

Dokaz da su Južni Sloveni nastali od Hrvata (I2a - plavo): https://brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/ Horvat je najčešće Slovensko prezime: https://croativ.net/fascinantno-ovo-hrvatsko-prezime-broj-1-je-i-u-jos-tri-drzave-3560/

Antuntun

U desetom selu živi Antuntun, u njega je malko neobičan um. On posao svaki, na svoj način radi: Jaja za leženje, on u vrtu sadi. Kad se jako smrači, on mrak grabi loncem. Razlupano jaje, on zašiva koncem. Da l' je jelo slano, on to uhom sluša. A ribu da pjeva, naučiti kuša. Na livadu tjera, bicikl da pase. Da mu miše lovi, on zatvori prase. Guske sijenom hrani. Snijegom soli ovce. A nasadi kvočku, da mu leže novce. Kad kroz žito ide, on sjeda u čun. Sasvim na svoj način živi Antuntun!

Rafal

Ne kupuju to Hrvati nego ih spremaju za NATO misije bombardovanja u RS ili Kosovo ako zatreba! EU im dala duplo veći budžet za naredne 7g iznosi 24,3 milijarde evra. Kako sada izbiti na vekovno hravatsko i katoličko more i milijarde od turizma, ako su sa Migovima 21 radili čuda u Bljesku i Oluji, zbog čega imaju danas još jače čudo akrogrupu Krila Oluje...KAKO? Rafali iz RH - NATO će čuvati bosansko i crnogorsko i kosovsko nebo, a ići će i u misije bombardovanja u BiH ili na Kosovo, ako zatreba... SCALP-EG | Ubojica S-400 | Podaci | Krstareća raketa dometa 650 km za Hrvatske Dassault Rafale!-youtube

Mig

Hoćete li staviti naslov i napisati nešto o tome koliko su srpskih aviona srušili Hrvati 90ih, da prvo odate POČAST pilotima i da se to zna, bar tačna brojka! Oni kažu da su, zajedno u RH i BiH, srušili 35 srpska borbena aviona, a Srbi njima 6?

Jezik

Istorija-povijest, Geografija-zemljopis, Zvanično-službeno, Obezbeđenje-osiguranje, Avion-zrakoplov, Porodica-obitelj, Vaspitanje-odgoj, Komšija-susjed, Penzija-mirovina, Direktor-ravnatelj, Štampa-tisak, Advokat-odvjetnik, Saobraćaj-promet, Hiljada-tisuća, Flaša-boca, Gas-plin, Šarafciger-odvijač, Frižider-hladnjak, Šnicla-odrezak, Pištolj-samokres, Mitraljez-strojnica, Kundrak-usadnik, Nišan-ciljnik, Šaržer-spremnik, Lenjir-ravnalo, Kajiš-opasač, Brushalter-grudnjak, Jelek-prsluk, Barjak-stijeg, Kasa-blagajna, Kajmak-vrhnje, Pasulj-grah, Šerpa-teća, Ćebe-pokrivač, Ekser-čavao, Kapija-porta, Pantalone-hlače, Oluk-žlijeb, Pendžer-prozor, Paradajz-rajčica, Kašika-žlica, Česma-slavina, Sunđer-spužva, Ortak-suradnik, Dželat-krvnik, Apoteka-ljekarna, Bešika-mjehur, Fabrika-tvornica, Selfi-sebić, Ekran-zaslon, Sekretarica-tajnica, Bekstejdž-zapozorje, Tastatura-tipkovnica, Tipfeler-zatipak, Ležeći policajac-uspornik, Vakcina-cjepivo, Pandemija-velepošast, Dezinficijans-raskuživač, Respirator-dišnik, Influenser-utjecajnik, Frontmen-predvodnik, Fudbal-nogomet, Golman-vratar, Ofsajd-zaleđe, Penal-jedanajesterac, Faul-prekršaj, Selektor-izbornik...

Popis

Samo će im karta gena biti još čistija od srpske koja je najšarenija u Evropi, imaju 90,5% Hrvata i katolika u Lepoj. Imaju samo 3,8 miliona stanovnika, a imaju za 7 milijarde evra veći BDP od Srbije? Ništa strašno, tako je bilo i Sloveniji kad je ušla u EU i odselilo se 22% stanovnika, ljudi idu po veće plate. Vratili se svi, kad je Slovenija uzela evro i digla plate i tako će biti kad to uradi i Hrvatska. Ko se ne bi vratio u takvu zemlju, na selo u Slavoniju ili na turizam i toliku obalu...?

Net

Srbima je kontroverzna IQ karta rađena po TIMSS i PISA testovima.... B92net Kontroverzno istraživanje - "Srbi i Albanci među najglupljim narodima Evrope".

Net

Vuk Karadžić u predgovoru svojemu "Srpskom bukvaru" iz 1818g napisao: "Već ima blizu iljada godina kako Srblji imaju svoja slova i pismo, a do danas još ni u kakvoj knjizi nemaju pravoga svog jezika!".

Dubrov

Kako beše ono "Albanski četnik", abnormalija ko i oni "Srbi-katolici" u Dubrovniku, ili oni "svoji" Bunjevci u Vojvodini? Posle se Srbi čude šta po inteligenciji nisu na nivou Hrvata i Dubrovnika, nego su na nivou Albanaca i Crnogoraca... Četnici nikako da shvate da im drugi Menorandum SANU iz 2011g ne prolazi pored interneta i ne da su umanjili štetu od onog prvog 1986g nego su progalšeni pred celim svetom ko genocidan narod i tu etiketu nikada neče moći maknuti. A kamoli da mogu svojatati nešto hrvatsko, za šta je divota sada sve to videti na internetu i one laži sa srpskom freskom u Dubrovniku i sad ovo.

Himna slobodi

O lijepa, o draga, o slatka slobodo, dar u kom sva blaga višnji nam Bog je d'o. Uzroče istini od naše sve slave, uresu jedini od ove Dubrave! Sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi ne mogu bit plata tvoj čistoj ljepoti! U jedinstvu, u ljubavi neka draži dan izlazi, ovdi našim skladnim glasi' sloboda se draga slavi!

Kuna

Žalosno kako Hrvati pljuju po svom identitetu, tako da odbace svoju Kunu i uzmi Evro, na kojem stave Srbina, šhovnicu iz mog kupatila, a najjače od svega tu kiflu od države, kažu strašnog i krvoločnog zmaja, "Hrvatska kao zmaj"? A inače, od svih Južnih Slovena jedino Hrvati imaju svoj autohtoni novac, da baš tu Kunu. Kunino krzno ko sredstvo plaćanja, kod Hrvata se koristilo još od 13veka (zvala se i Kunovina). U novo doba, Banovina Hrvatska je isto koristila Kunu, a onda nastavile i Ustaše u NDH. Sa druge strane, Dinar je iz stare Grčke, a došao ovde sa pravoslavljem, ko i ćirilica i 4c i dvoglavi orao... nema ko to da piše?

Evro

Upravo je sa evrom, pored Evropom i svetom, uništena srpska propaganda svojatanja Nikole Tesle, koji je na hrvatskom evru, preko hrvatske Šahovnice. Neka pati koga smeta, a šta mu je drugo preostalo posle 95g? Srušeni su i spomenici na Jevrejskom groblju u Zagrebu i podmetnuta bomba u zgradi Jevrejske zajednice u Zagrebu da se optuže ustaše....Akcija Labrador. Šešelj ćuti, Vučić ćuti, Srpska centralna banka ćuti... Niko ne kuka Evropi da Hrvati svojataju svog građanina iz Smiljana? Registar hrvatskih Branitelja ima preko 10.000 Srba, a kažu još oko 8.000 je bilo u logistici, a njih niko u Beogradu ne svojata? Krajnje je vreme da Evropa i svet vide čiji je Tesla.

Slaven Horvat

Znate li da u Izraelu na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima, jer Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka!). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine ili su ih Hrvati rušili, ali kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare i oko 9000g? Horvat Kur Horvat Uza Horvat Qarta Horvat Burgin Horvat Hamama Horvat Midras

Evro

Zasto vi tu lažete i širite mržnj, šta mislite da smo mi idioti u 91g ili 41g? Šta vi mislite da bi EU dozvolila "ustašku kunu" na svoj evro? Šta mislite da bi EU dozvolila nekome, da na evru svojata hrvatskog izumitelja iz hrvatskih Smiljana? Stvatno ste jedno do bola, od čega se ustaše site od 95g... Hrvati su jedini narod od Južnih Slovena koji ima svoju izvornu valutu kunu i to prema zapisima od 13veka, kad se plaćalo sa krznom kune. Koristila je i Banovina Hrvatska pa onda i NDH, a EU i svet ne bi dozvolili da je HR stavi 90g da ovo nije istina i sada ne bi dozvolili, ko šta ne douvoljavaju falsifikate i svojatanja tuđeg. Sa druge strane dinar je rimsko-grčki novac koji je ovde došao sa pravoslavljem ko i 4c i dvoglavi orao.... Samo nema medija ni istoričara da to jasno kaže.

Kuna

Prvi izvorno hrvatski kovani novac Banovac iz 1235g je na sebi imao Kunu zbog kunovine, a to je koža od živitinje Kune sa kojom se trgovalo. Banovina Hrvatska 1939g je isto držala tu tradiciju i valutu kunu, a od nje su je nastavile koristiti Ustaše u NDH, a onda i Republika Hrvatska. Neverovatna istorija i autohtoni novac i ponos Hrvata...nema mesta lažima i mržnji, imamo internet, nismo u 41 ni u 91g!

VREME ČUDA

Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

Tradicija

Od svih Hrvata od Jadrana do Sibira, jedino su Srbi genocidni. Ako je hrvatski poklič za dom spremni, srpski je za dom beži! Ako Hrvati imaju Ustaše, onda Srbi imaju Pobeguše!

Kuna

Hrvati su jedini narod od Južnih Slovena, koji ima svoju izvornu valutu KUNU. Hrvatski kovani novac Banovac iz 1235g je na sebi imao Kunu zbog "kunovine", a to je koža od živitinje Kune sa kojom se trgovalo hiljadama godina. Banovina Hrvatska 1939g je održala tu tradiciju i imala valutu kunu, a od nje su je nastavile koristiti i Ustaše u NDH 40ih, a onda i Republika Hrvatska 90ih. Sada je Kuna i na kovanici hrvatskog evra. Neverovatna istorija i autohtoni novac i ponos Hrvata. Sa druge strane, dinar nije južnoslovenski, došao je iz Rimskog carstva - Vizantije, ko i pravoslavlje i 4c i dvoglavi orao i ćirilica...

Dara iz Karlobaga

Srbi, pazite na braću i sestre i mamice, da vam ne kažu da idu da rade i konobare u Hrvatskoj... Republikars Srpkinje najtraženije za se*s na jahtama Jadrana! Prostitucija u jeku sezone na hrvatskom primorju.

Tesla

U knjizi rođenih u opštini Gospić piše, imenom Nikolaj Tesla, rođen u Kraljevini Hrvatskoj i Slavonijii, vera Grčko-istočna, a nacionalnost se tada još nije pisala! Hrvatski izumitelj iz Smiljana, Nikola Tesla je napisao da je Hrvatska njegova domovina, ne Austrougatska i ne Srbija, nego HRVATSKA! On se sigurno ne bi dizao protiv svoje domovine, ni 41g i 91g i ne bi bio ubijen! Registar hrvatskih Branitelja ima preko 10.000 Srba, a kažu još oko 8.000 je bilo u logistici, a njih niko u Beogradu ne svojata i njima niko nije morao da beži iz Hrvatske u kolonama 95g. Akcija Labrador, sem Teslinog spomenika rušeni su i spomenici na Jevrejskom groblju u Zagrebu, podmetnuta je bomba u zgradi Jevrejske zajednice u Zagrebu, sve samo da se optuže ustaše. Posle toliko godina mržnje, ipak je Tesla hrvatski izumitelj i brend i velikan i na hrvatskom je evru, a Srbima zatvorili usta? Koliko će tek zarađivati od Teslinog imena, kad turisti u svojim rukama vide da je on hrvatski izumitelj, tu blizu obale, u Smiljanu? Zamislite vi nekog zagorelog četnika, kad uzme hrvatski evro sa šahovnicom i Teslom, pored kojeg piše HRVATSKA? REZAT ĆE ŽILE?

Slaven Horvat

Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

Vera

Isus: Ja vam kažem, sotona je lažac, on je otac svih laži... Dobrica: Laž je u samom biću svakog Srbina, laž je srpaki državni interes. Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista. Svi smo se mi pokatoličili iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino papino hrišćanstvo, u 7-8 veku! Znamo ko je posle 1054g prodao veru za večeru (Srbija na "Tri mora") i odvojilo se od braće i pape i popravoslavilo se, sa Savom i Vizantijom! Onda im Bog dao kaznu ropstvo 500 godina, a tu Vizantiju izbrisao i očistio i predao je Turcima? Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije koja odmah 1219g autokefiše SPC, a nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, sluga sotone!

Krim

Kokice u ruke i gledat kako se krivoslavci međusobno kolju! Neverovatno da su i Rusi spremali isti scenario, ko i Srbi 91g. Amerikanci i Britanci odmah otkrili, da su Rusi spremili video propagandu, kako "ustaše" u Ukrajini napadaju i ubijaju nedužne Ruse, na Krimu i Donjecku i Lugansku, a onda Rusija mora da šalje tenkove sa cvećem, da ih brani... Ma isto je to prokleto vizantijsko krivoslavno zlo, koje je i odvojeno i stvoreno zato da pokreće ratove i mržnju i zlo...

Zver

Putin je uzeo Krim, a sada hoće sa separatistima da proglasi dve "Sao Krajne" u Ukrajini, Republiku Donjeck i Republiku Lugansk? Krajnje je vreme da krene Ukrajinska Oluja, samo da ne budu glupi ko Hrvati 95g treba da pobiju sve separatiste i njihove civile, koji ih u tome podrzavaju! Baš onako kako je Tito uradio 45g a ne ko onaj krivousti 95g da ih pušta žive, da mu glume etničko čišćenje namesto da budu kolateralne žrtve. To nam je škola, za sve buduće ratove...Treba šta više ratova i zla, šta više deliti narode, stvarati nove nacije i države i širiti mržnju, tako da na svetu bude tačno 666 DRŽAVA. Sada ima oko 213 država na svetu, a UN ih priznaje samo 195. Ima tu još puno posla, puno još ratova i cepanja i autokefisanja...

Vera

Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista. Svi smo se mi pokatoličili iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino papino hrišćanstvo, u 7-8 veku! Znamo ko je posle 1054g prodao veru za večeru (Srbija na "Tri mora") i odvojilo se od braće i pape i popravoslavilo se, sa Savom i Vizantijom! Onda im Bog dao kaznu ropstvo 500 godina, a tu Vizantiju izbrisao i očistio i predao je Turcima? Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g a Sava huška i obrće narod, po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, sluga sotone!?

Gugl

Danas kad neko bilo gde u svetu gugla "prvi antifašistički pokret na svetu", onda mu gugl kaže da je to bilo u Hrvatskoj! Kad gugla "Nikola Tesla", vidi da je i on u Hrvatskoj i to još tako blizu mora, u Smiljane! Kad gugla "Dečji logori", vidi da su to ipak Domovi za decu u Hrvatskoj gde se deca nisu ubijala i jedio tu ostala živa, sve dok im posle nisu došli rušit državu, a onda opet i 91g! Kad gugla "najstariji arheološki nalaz ili neandertalac", i to je u Hrvatskoj 30km od Zagreba, Krapinski pračovjek, star 140.000g! Kad gugla "najstariji kalendar", i to je u Hrvatskoj zove se Orion iz Vučedolske kulture pre 5-6000g u Vinkovcima. Kad gugla "Croatia ili Šahovnica ili Vatreni", ima samo da se divi...a vi kukajte i kmečite i lažite i stavljate naslove pune mržnje po medijskoj propagandi za svoje građane, a znate šta se dobije na gugl kad se upiše "Osmanlijsko ropsto" ili "Đojleni" ili "Judenfraj" ili "genocid"...?

Vera

Npr...Ležeći policajac je malo previše smešan idiotizam jer policajac sigurno ne leže na cesti, a opet je to narod prihvatio. Engleski jezik za njega kaže "hupser" šta znači odskočnik, ali Hrvati nisu prihvatili bukvalni prevod nego dali svoju reč, USPORNIK. Hrvati su 800g u Austrougarskoj uspeli da zaštite svoj jezik, i danas ga štite od tuđica koliko mogu i u RH se tačno zna koja je reč službeno-zvanično prihvaćena a koja ne. E zato im jugokomunisti tamo i četnici ovamo, da obezvrede taj njihov trud, pišu po svojoj medijskoj propagandi o raznim idiotskim rečima i neprihvaćenim predlozima i izmišljaju gluposti, namesto da rade na čišćenju i zaštiti svog jezika.

Ukrajina

Onaj ko ne uči iz istorije, osuđen je da mu se ponavlja! Znate da je svo ovo neprijateljstvo između Rusije i Ukrajine krenulo, onda, kad je Ukrajina krenula u autokefalnist Ukrajinske crkve? Putin je uzeo Krim, a sada hoće sa separatistima da proglasi dve "Sao Krajne" u Ukrajini, Republiku Donjeck i Republiku Lugansk? Krajnje je vreme da krene Ukrajinska Oluja, samo da ne budu glupi ko Hrvati 95g jer treba da pobiju sve separatiste i njihove civile, koji ih u tome podržavaju! Baš onako kako je Tito uradio 45g a ne ko onaj krivousti 95g da ih pušta žive, da mu glume etničko čišćenje namesto da budu kolateralne žrtve. To nam je škola, za sve buduće ratove.

SLAVA UKRAJINA

Jasno je od 95g da ne postoji bolje oružje od pesme Čavoglave i od pokliča za dom spremni (Zato ih žele zabranit), od naroda koji ne msli na svoj život (Blajburg) nego kako da se povampiri i da ga za svoj narod, za svoju Domovinu! A ovo obično oružje se lako kupi.

Ukrajina

Strašno kolika je moć u tom pokliču ZDS! Kako može biti ustaški, a ne od svake vojske na svetu, da sa njim viče, da je spremna na odbranu svog doma i domovine, a ne na razaranje i otimanje tuđeg? NEVEROVATNO! Ukrajinci napravili obradu Tomsonovih Čavoglava za motivaciji i podelili kažu 25 mil. pušaka, ma to je gotovo ljudi moji, nema Putin šanse pored tako motivisanog naroda. SAMO NUKLEARNA! Ukrajinski Cavoglave https://m.youtube.com/watch?v=WrFrLGcRioA

Agenda

Beogradska televizija tokom bežanije 95g kaže, da ustaše kolju i proteruju Srbe ko i 40ih, da su do temelja srušili crkvu u Pakracu tako da ništa srpsko ne ostane tamo, kukanje ludilo....a posle 3h na hrvatskoj TV ide uživo javljanje novinarke, koja pokazuje, da srpskim izbeglicama koji idu za poraženim borcima daju hranu, i kako Branitelji čuvaju tu crlvu da je Srbi ne unište i optuže Hrvate, ko i za Teslin spomenik...na kraju, istina uvek pobeđuje.

Alojzije

Amerika, Francuska, Britanija, antifašisti celoga sveta, spalite Rusiju nuklearnim bombama i ime joj izbrišite sa ovoga sveta. Onako kako su Osmanlije izbrisale, ono prokleto šizmatičko Vizantijsko i Carigradsko. Šizmatici, vizantijski krivoslavni vikari u Rusiji, ne osuđuju agresiju na Ukrajinu, već podržavaju Putina! Nisu digli glas, ni napisali niti jedno pismo protesta... podmukle sluge sotone!?... Rusija graniči i sa Amerikom pa zašto onda Putin nije napao te toliko loše Zapadnjake u NATO paktu, a napada jadnu i bratsku i pravoslavnu Ukrainu, koja ne želi biti njegova lutkica, ovako ko Srbija, a koja ima pravo da ide gde hoće ko samostalna država? Ukrajinci su prevelik i preponosan narod da bi dozvolili da budu ruske marionete. Putin je Ruskom narodu stavio etiketu agresora i zločinca koju će nosit dokle god postoji, ko i Srbi genocidnu.

Danke Dojčland

Nemača je osudila svoje zločince i platila štetu, a posle sa istinom stvorila najbolju državu za život i rad u Evropi. Nemačka nema šta da plaća Srbima koje Hitler nije proganjao, a koji su negirali postojanje Hrvatske države i tako naterali Ustaše da ih ubijaju i štite svoju zemlju... Hrvati su, isto tako, sa istinom razvili državu koja je danas za Srbe, ono šta je za njih ta Nemačka.

Nukić

Kina da zapreti Rusiji sa nuklearnim oružjem i da se proširi na bar 33% Rusije, jer šta će Rusima tolika zemlja pored 1,5 MILIJARDE Kineza, a koje će ceo svet u tome podržati, eto prvi NATO i da pomogne ako treba? Bolje je da se vizantijski krivoslavci okrenu Budi, nego da se vrate papi.

Ukrajina

Ženevska konvencija O ratovanju je najveći poraz ljudskog roda, zato jer su to dogovorena pravila ZA ratovanja. Zar ne bi trebalo doneti Konvenciju o neratovanju, u kojoj će pisati da onog ko pokreće rat odmah treba uništiti i sve vojnike mu odmah treba pobiti ili zaklati, zato da nikome ne padne na pamet da ga uopšte pokreće?

Med i mleko

Ukrajina! Mojsije je doveo narod pred obećanu zemlju, kojom teče med u mleko! Zatim mu glas božji reče: Evo ti zemlje koju sam ti obećao, tvoja je! Svakog ko ti u miru dođe primi ga ko dobar domaćin, a sve one koji ti dođu da ti je otmu, ubijte ih!

Jevre

Jevrejska istoričarka Ester Gitman (A koju je odlikovala Kolinda), napisala je knjige i ima pisma od ustaških vojnika, koji su spasavali Jevreje i Rome od nacista i ponosno klali Grčko-istočne šizmatike četnike i slikali se sa njihovim glavama ko sa trofejima, ne sve Srbe, samo četnike i one koji su ih podržavali. Razlog je bio taj šta su Srbi nahuškani od SPC 41g negirali postojanje katoličke Hrvatske i dizali ih da je ruše... To su isto ponovili opet i 91g.

Vera

Cepanje Isusove Crkve se u Biblji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, dobar deo ljud u Grčkoj su ostali katolici i posle 1054g ali da ne priznaje papu i time ipak ne dele Crkvu i stvaraju novu, o tome se kod nas ne govori, NIKADA! Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora?

Bosna

Znate zašto je Bosna postala muslimanska? Tačno negde pre dolaska Osmanlija, hrvatski fratri u Bosni su se zakrvili sa papom jer nisu hteli uopšte da ga priznaju jer su oni svoj red siromaha i dobročinitelja, a tada, ko je bio protiv pape pušten je da ga muslimani pregaze! Zato je pregaženo sve pravoslavno na jugu Evrope ali i Bosna, a prva katolička Hrvatska nije jer su je branila i katolička braća talijani i austrougari. Inače, onaj Ivan Pernar u Saboru RH javno reče da je papa izdao Hrvate u Bosni....jako interesantna tema kad bi imao ko da o tome piše i govori, recimo udžbenici?

Kravata

Gledam na hrvatskoj Tv kako pokazuju turističku atrakciju u Zagrebu pored Sabora, neku izmišljenu Kravat pukovniju sa kravatama ALI IMAJU SRPSKI POKLIČ: Za krst časni i slobodu zlatnu....KO JE TU LUD!

Kravata

IZJAVA PRIPISANA MNOGIM SRPSKIM VLADARIMA POKLIČ ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU SMISLIO JE HRVAT? Istoričar Ristić digao Srbiju na noge! Nijedan naš vladar tim rečima nije poveo vojsku u boj... To je zato jer ti ne postoji srpski poklič, zato jer su Srbi robovali 500g namesto da sa pokličem brane zemlju. Krst ti je od križa kojem je Vizantija maknula slovensko ž, zato krst govore Hrvati gde god im je izbila Vizantija, isto ko i hiljada za tisuća, Dalmatinci kažu iljada... To je hrvatski poklič iz vremena borbe sa Osmanlijama, kad Srbi nisu imali ni slobodu ni krst, nego polumesec.

Bosna

Znate li da na Blajburg sa Ustašama ima oko 6.000 muslimana iz Bosne, koji su radili bratsku NDH, a to je do 95g bilo najveće mesto stradanja muslimana u Evropi, tog Hrvatskog cvijeća? A koje onda uvenu i oko 8000 u Srebrenici sa Babom, dok su radili muslimansku državu i protiv svoje braće katolika i onih muslimana ubijenih na Blajburgu?

Ukrajina

Rusofili, da nije možda 90ih ovde ratovala Rusija, da izbije na more i stavi svoju flotu u Karlobag, a Srbi bili topovsko meso, koje onaj krivousti ipak živo u kolonama pusti? Sada, i da Rusija uzme 50% ukrajinske zemlje to opet neće izbrisat srpski jad, zato šta se nije izbilo na katoličko more 95g ko ni srpsku etiketu genocidnog naroda... BIVŠI GLAVNI TAJNIK MATICE HRVATSKE Zorislav Lukić: Hrvatska je bila trajni cilj Rusije, a rusku politiku provodila je Srbija.

Ukrajina

Hrvati su 95g pokazali celom svetu kako se maestralno oslobađa svoja zemlja, AKO ti je narod za dom spreman ustati sam, bez prisilne mobilizacije! Tako da su digli 250.000 vojnika, na 70.000 separatista i okupatora! Ukrajina to zna i ŠTA čeka, zašto ne digne jedno 500.000 vojnika da redom čiste svoju zemlju, baš ko Hrvati 95g? EU i SAD ih naoružavaju ko ludi, a oni očito nisu za dom spremni i život dati ko tada Hrvati? GREŠKA! Ukrajina je u startu napravila grešku sa prisilnom mobilizacijom i zato nema motivacije kod vojnika nego strah! Hrvati su uz Čavoglave i pokloč da su za dom spremni, sami ko ludi ili povampireni, išli da oslobađaji svoju zemlju. Zato taj poklič i tu pesmu treba zabranit jer nema jačeg oružja od toga, a ovo drugo može lako da se kupi. Rusi stvoriše legendu od AZOV-a, veću od one koju Srbi napraviše od HOS-a! Digneš vojsku i pošalješ je u zemlju pored svoje, da tamo sustavno razara i ubija i proteruje, da bi odvojila i sebi pripojila deo te zemlje... to je definicija fašizma? Hitler je to radio, pa Milošević, a sada i Putin...

Metod

Kolinda sa glagoljicom na rukavu je nešto najlepše i najponosnije šta se desilo Jug/žnoslovenima zadnjih 500g. Ćirilicu mrze koliko i pravoslavlje i šizmatičku Vizantiju i genocidnu Srbiju i zločinačku Rusiju, koja menja Vizantiju...tako da se ne lažemo? Svoje pismo glagoljicu odbacili ko i Boga Peruna, a onda im Vatikan uterao hrišćanstvo i latinicu, a posle Vizantija pravoslavlje i ćirilocu i još se svađju oko pisma koje NIJE njihovo, a o svom izvornom ćute? Jedini razlog zašto Hrvati mrze ćirilicu je taj, o kojem niko ne govori, a to je zato jer je ćirilicu ovde donela Vizantija sa pravoslavljem? Nakon šta je podelila narod sa verom, podelila ga i sa pismo, zato danas samo pravoslavci koriste ćirilicu, a za katolika je ona simbol šizme, podele i mržnje i zla.

Ime

Na francuskom jeziku cro/kro znači šuplje-šupljina-špilja. Tako imate slavni CROASAN, a kroasan u prevodu znači šuplje testo, koje je posle postalo u obliku polumeseca. Imate i CRO-MAGNON, a to je kromanjonac, dakle špiljski čovek. Imate i CRO-ATIA, je nacija špiljskih ljudi, a to francusko ime za Hrvate je, samo još jedan dokaz da su Hrvati najstariji narod Evrope kojeg su došljaci u seobama naroda tu nalazili još u špiljama. Imate i u Ukrajini selo Stilsko koje ima pećine Bjelih Horvata u kojima je nađena i šahovnica.

Dara

Hrvati pevaju i slave, a Srbi kukaju i kmeče, još od 95g... Kome smeta to šta su hrvatski mladići za dom spremni, Ustati braniti ga, a nije da govore da će napadati i oteti tuđi dom, zemlju ili more...?

Kuna

Hrvati su jedini narod od Južnih Slovena, koji ima svoju izvornu valutu KUNU. Hrvatski kovani novac Banovac iz 1235g je na sebi imao Kunu zbog "kunovine", a to je koža od živitinje Kune sa kojom se trgovalo hiljadama godina. Banovina Hrvatska 1939g je održala tu tradiciju i imala valutu kunu, a od nje su je nastavile koristiti i Ustaše u NDH 40ih, a onda i Republika Hrvatska 90ih. Sada je Kuna i na kovanici hrvatskog evra. Neverovatna istorija i autohtoni novac i ponos Hrvata. Sa druge strane, dinar nije južnoslovenski, došao je iz Rimskog carstva - Vizantije, ko i pravoslavlje i 4c i dvoglavi orao i ćirilica.

Koren

Na francuskom jeziku cro/kro znači šuplje-špilja. Tako imate slavni CROASAN, u prevodu znači šuplje testo, koje je posle postalo u obliku polumeseca. Imate i CRO-MAGNON, a to je kromanjonac, dakle špiljski čovek. Imate i CRO-ATIA, nacija špiljskih ljudi. To francusko ime za Hrvatsku je samo još jedan dokaz da su Hrvati najstariji narod Evrope, kojeg su došljaci u seobama naroda tu nalazili još u špiljama. Imate i u Ukrajini selo Stilsko, koje ima pećine Bjelih Horvata u kojima je nađena i šahovnica.

21VEK

Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009- 2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom... Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/ Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće?

Spl

EU je procenila da je hrvatska ekonomija dovoljno jaka i odobrila je Hrvatskoj prelazak na Evro 1.1.2023g. OVO NIJE DOBRO! Kad gazda ustaša dođe sa duplo većom platom na splavove i jeftine srpkinje i na linije belog i sa ovim evrima, na kojima je Tesla, svi će ga prepoznati! Do sada je bilo lako, samo je bacao tursko bre na sve strane...KATASTROFA!

Splavovi

Ne dobija se evro smo tako! EU je procenila da je hrvatska ekonomija dovoljno jaka i odobrila je Hrvatskoj prelazak na Evro 1.1.2023g. OVO NIJE DOBRO! Kad gazda ustaša dođe sa duplo većom platom na splavove i jeftine srpkinje i na linije belog i to sa svojim evrima, na kojima je Tesla, svi će ga prepoznati i to će biti HAOS!!! Do sada im je bilo lako, samo su bacali tursko bre na sve strane i to je to... KATASTROFA!

Evro

Gde će susjedima biti kraj kad uzmu evro, a sada imaju duplo veće plate i za čak 7 mlrd. E veći BDP, a ne da ga stigo AV? Evro na kojem je Nikola Tesla preko šahovnice i pored kojeg piše, velikim slovima da ti oči izbije, HRVATSKA! Srpska banka uzalud kukala Evropi, zato jer tamo nema svojatanja tuđeg, ni vina, ni zelja, ni izumitelja. Tesla je hrvatski izumitelj iz Smiljana, koje god vere i nacije i boje kože bio, Hrvatska ga svetu dala i zato je na hrvatskom evru i hrvatski je brend i. Kakve veze ima Tesla sa Srbijom? Posetio je JEDANPUT u životu?

Kravata

Na kraju, šahovnica i kuna i Tesla su na evru, a gde je kravata, najveći simbol Hrvata posle šahovnice, koja je i nazvana po njima, nije na evrokovanici? E to je stvarno blamaža, iako misle da je to u svetu poznato, nije, sigurno ne dovoljno. Mogu te kovanice da se opet menjaju za 15g kad Srbi mogu da im maknu Teslu iz unutra, ako budu u EU. Nema kravate, ni torpeda, ni penkale, ni padobrana, ni otiska prsta... Pokazuju turističku atrakciju u Zagrebu pored Sabora, neku izmišljenu Kravat pukovniju sa kravatama ALI IMAJU SRPSKI POKLIČ: Za krst časni i slobodu zlatnu.... KO JE TU LUD!

Mirna

Plenković će ispast kralj, ako bude Mirna reintegracija Istočne Ukrajine. Samo šta mora prvo biti Ukrajinska Oluja, a posle nje ta reintegracija. Inače, Mirna reintegracija Istočne Slavonije, potpisana je odmah u prvi mesec 96g zato jer je Ante Gotovina posle Oluje spremio akciju Grom, o kojoj se u Srbiji još ne sme govoriti. To vam je i simbolika, Bljesak, Oluja, Grom... po prvim slovima BOG i Hrvati.

Freska

Sećate li se, kako je neko maestralno izigrao bolesne srpske mitomane sa objavom "srpske freske u Dubrovniku", koju su Hrvati 10g krečili i nisu uspeli da je okreče haha? Fenomenalan potez, jer ne da je srpska freska (Takva je i u Vatikanu, zato jer se tada crtala isto u obe Crkve), nego su saznali i to da je u vreme kad se crtala Uroš sa Srbima, po nalogu Vizantije, napadao i pokušao da osvoji Dubrovnik, da ga otme Hrvatima, a ne da su njemu živeli Srbi. Nije uspeo ni on, ni niko posle njega, a ni Milošević 90ih! Svaka čast za priču oko te freske, a koju mogu da vidi svi turisti koji dođu u Dubrovnik... Kurir.rs ISTORIJSKE ČINJENICE OTKRIVAJU ISTINU! Franjevci bežali od srpskog kralja Uroša pa premestili manastir i fresku. ...Čiji je Dubrovnik dokazuje i arapski putopisac Muhamed Al-Idrisi u Tabula Rogeriana još 1154g(Gde je i prva karta na svetu) u knjizi Kitab Rujaru u kojoj se pominje Hrvatska(ne i Srbija) a gde je napisao: Dubrovnik je najjužniji grad zemlje Hrvatske i Dalmacije. Dokazi u Dubrovniku su i nađene knjige hrvatskog pisaca Marka Marulića iz 16veka: Slobodnadalmacija.hr U Dubrovniku otkriveno oko 60 inkunabula i knjiga iz 16. stoljeća koje su nekoć pripadale Marku Maruliću

/ Najnovije