Čudo u Sloveniji: Poslije skoro sedmicu tele spaseno iz blata

0
Radiosarajevo.ba
Čudo u Sloveniji: Poslije skoro sedmicu tele spaseno iz blata
Foto: Facebook / Životinja nije u najboljem stanju

Slovenačka vojska i pripadnici civilne odbrane spasili su zarobljeno tele na području Savinjske doline, koje je skoro sedam dana bilo zatrpano u blatu i ruševinama i nekim čudom preživjelo, saopćila je Slovenačka vojska.

Proces spasavanja dvomjesečnog teleta pod imenom Gomzi bio je izuzetno zahtjevan, jer je izbavljeno poslije skoro sedmicu, prenijela je RTV Slovenija.

Slovenački vojnici su ga iskopali uz pomoć bagera, a potom je tele helikopterom prebačeno na kliniku na dalje zbrinjavanje.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prema prvim informacijama, životinja nije u najboljem stanju.

Tokom poplava, imanje porodice Fale zahvatilo je klizište i teško oštetilo štalu, u kojoj je blato zatrpalo osam grla stoke, a nakon katastrofe čulo se jedino dozivanje teleta.

Posada policijskog helikoptera, jedna je od nekoliko ekipa koje ovih dana spašavaju živote i dostavljaju hranu i druge potrepštine na mjesta odsječena od svijeta.

Kako je saopćila policija, posada helikoptera je sa farme negdje u Savinjskom spasila dva preživjela prasića i premjestila ih na bezbjedniju lokaciju u okviru iste farme, nekoliko stotina metara dalje od prethodnog prebivališta.

Kako je objašnjeno u objavi na društvenim mrežama, voda je na toj farmi odnijela cijelu štalu, uz krave i jedno prase, a jedna kobila sa farme je sama pobjegla iz vode, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije