! / Crnogorska voditeljica iznenadila sramotnom izjavom o nasilju nad ženama

26. 01. 2022. u 11:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Jutarnjem programu Televiziji Crne Gore, gdje je jedna od tema bila nasilje nad ženama, jučer se desio pravi skandal.

Naime, Jovana Božarić-Stanišić, voditeljica programa, je prilikom razgovora sa koordinatorkom SOS telefona Biljanom Zeković, saopćila "da ima žena kako se ponaša, izaziva u muškaracu da se ponaša kako ne treba".

"Ne mora da uvijek bude tako kako ste naveli primjer. Hoću reći postoji i druga strana. Mislim na trenutak da nešto izbjegne ili ne kaže, da ne bi isprovocirala drugu stranu, da treba da prekine. Ima žena koje ne prekidaju, zaista ih ima", navela je voditeljica.

Na to je Zeković jasno poručila – postoji samo jedna strana.

"A to je da za nasilje nema opravdanje", ističe Zeković, prenose crnogorski mediji.

Generalni direktor RTCG Boris Roanić naveo je na Twitteru da je šokiran onim što je vidio.

"Ovo što vidim je šokantno. Molim da pošaljete prilog na [email protected], kako bi mogli da pokrenemo proceduru", poručio je Raonić jednoj od korisnica Twittera, nakon što je prozvan da reaguje.

Centar za građansko obrazovanje pozvao je menadžment i uredništvo RTCG da pokrenu disciplinski postupak i jasno se ograde od ispada voditeljice kojim se opravdava nasilje nad ženama.

"RTCG mora biti primjer inkluzivnosti, a ne rasadnik mizoginih stavova", ističe CGO.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković istakla je da je konstatacija voditeljice skandalozna, te da žena nikada ne izaziva.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)