Crnogorska policija povodom najave litija: Nećemo dozvoliti novo okupljanje

Radiosarajevo.ba
Crnogorska policija povodom najave litija: Nećemo dozvoliti novo okupljanje
Foto: EPA-EFE / Crnogorska policija povodom najave litija

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović saopćio je da policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i procesuirat će svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore.

Kako se ističe u saopćenju, policija neće osiguravati javna okupljanja koja nisu prijavljena u zakonom utvrđenoj proceduri.

"Pozivam građane da poštujemo dosadašnje ostvarene rezultete postignute uz velika odricanja društvene zajednice, što nam stvara dodatnu obavezu da odgovornim ponašanjem sačuvamo zdravlje svakog pojedinca. Vjerujem da je organizator javnih okupljanja svjestan činjenice da je u ovom trenutku očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi ova okupljanja podsticala tenzije i doprinijela stvaranju uznemirenja javnosti. Podsjećam javnost da se u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna prijetnja i rizik po zdravlje građana", poručio je Veljović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije