Crnogoroski DPS traži smjenu Andrije Mandića: Razlog - posjeta Milorada Dodika

4
Radiosarajevo.ba
Crnogoroski DPS traži smjenu Andrije Mandića: Razlog - posjeta Milorada Dodika
Foto: Mediabiro / Milorad Dodik i Andrija Mandić

Predsjedništvo crnogorske stranke Demokratska partija socijalista (DPS) odlučilo je da pokrene inicijativu za smjenu Andrije Mandića s mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore.

Podgorički portal CdM navodi da je to odlučeno na sinoć održanoj sjednici te da je DPS još u januaru najavio da će podnijeti takvu inicijativu, čim procijene da postoji šansa za njenu realizaciju.

Kako navode, ta prilika se stvorila nakon što je Mandića u Podgorici posjetio Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS.

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

Inače, DPS je još ranije najavio da će pokrenuti pitanje smjene Mandića zbog isticanja trobojke u svom kabinetu kada je ugostio mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Skupštini, a što je DPS, čiji je predsjednik Danijel Živković, protumačio da Mandić radi za interese druge države.

Tada su DPS i opozicione Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca podnijeli su 15. januara Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Mandića jer je, kako su naveli, suprotno Zakonu o državnim simbolima u službenim prostorijama istakao zastavu strane države. Mandić je tada rekao da ne zna otkud tolika mržnja prema trojbojci i dodao da će Poslanički klub Za budućnost Crne Gore u svoje prostorije unijeti trobojku.

"U ovoj Skupštini i u tom kabinetu tri puta duže je stajala trobojka nego današnja zastava Crne Gore. Ne znam otkud tolika mržnja prema trobojci. Ovo su sanduci knjaza i kralja Nikole i knjeginje Milene koji su bili prekriveni upravo ovom zastavom. To je trobojka knjaževine i kraljevine Crne Gore", rekao je tada Mandić pokazujući fotogracije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije